• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Γιώργος Λίτσκας: «η αναδιάρθρωση θα κάνει πολύ καλό στο ποδόσφαιρο μας»


Ο σημερινός καλεσμένος του Ξεπέρασέ τους είναι πρωταθλητής με την Καβάλα καθώς πέρυσι κέρδισαν την άνοδο από τη Γ εθνική στον όμιλο τους. Ο Γιώργος Λίτσκας είναι από την Αλεξανδρούπολη και είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου του 1995. Ο ψηλός επιθετικός ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Δόξας Τυχερού και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Έβρου. Όταν έφτασε 17 χρονών έπαιξε στη Δ εθνική με τη φανέλα του Έβρου Σουφλίου. Ύστερα πήγε στην κ20 του Πανθρακικού ενώ μετά από ένα χρόνο στα 19 του έγινε επαγγελματίας και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά αγωνίστηκε για λογαριασμό της Καβάλας για 1,5 χρόνο. Έπειτα πήρε μεταγραφή για την Δόξα Δράμας στη football league, ενώ μετά πήγε και στην ΑΕ Καραϊσκάκης.Τον περασμένο Δεκέμβριο γύρισε στην Καβάλα με την οποία θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν. Σημαντικό επίτευγμα το πρωτάθλημα που πήρε ο σύλλογος και επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μας μίλησε για τις εμπειρίες του σε όλες τις κατηγορίες αλλά και την αναδιάρθρωση που έγινε στα πρωταθλήματα.

Πως ήταν το ποδόσφαιρο σε ακαδημίες σε μια κλειστή κοινωνία;

Το ποδόσφαιρο σε μια κλειστή κοινωνία θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο από αυτό της πόλης που έχουν περισσότερες ανέσεις και εγκαταστάσεις. Αλλά το καλό σε μια κλειστή κοινωνία είναι ότι γίνεσαι πιο εύκολα μια οικογένεια σαν ομάδα, γιατί είμαστε παιδιά από την ίδια γειτονιά.

Η Δ εθνική είναι σκληρό πρωτάθλημα, πήρες εμπειρίες από εκεί που σε βοήθησαν; Η Δ εθνική τι την κάνει να ξεχωρίζει;

Όταν στα 17 σου είσαι σε μια ομάδα Δ εθνικής και κανείς πρωταθλητισμό το μόνο σίγουρο είναι ότι παίρνεις παρά πολλές εμπειρίες και ειδικά όταν έχεις ενεργό ρόλο σίγουρα είσαι πιο έτοιμος για να κανείς το βήμα στην παραπάνω κατηγορία. Αυτό το βλέπεις και μόνος σου. Η τότε Δ εθνική ήταν ένα από τα καλύτερα και πιο σκληρά και δυνατά πρωταθλήματα.

Η μεταγραφή στον Πανθρακικό και η συμμετοχή στην κ20 ήταν καλό βήμα για τη συνέχεια; υπάρχει ταλέντο στη χώρα με σε αυτή τη κατηγορία;

Η αλήθεια είναι πως γίνανε όλα πολύ γρήγορα. Τον ένα χρόνο να είσαι στη Δ εθνική και ξαφνικά ένα χρόνο αργότερα να γίνεσαι επαγγελματίας στην Α εθνική, ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και το κατάφερα! Ναι φυσικά και υπάρχει πολύ ταλέντο στην χώρα μας! Όταν προσπαθείς σε βλέπουν παρά πολλά μάτια και αν αξίζεις και δουλεύεις αργά η γρήγορα θα πάρεις αυτό που αξίζεις.

Ντεμπούτο στην superleague στα 19 σου σε δύσκολη έδρα, σε δύσκολη χρονιά. Έδωσες ότι είχες; πιστεύεις αδικήθηκες;

Εννοείτε πως την περίμενα πως και πως και έδωσα ότι είχα και δεν είχα αξέχαστη ημέρα και αξέχαστη εμπειρία σε μια δύσκολη τότε χρόνια για την ομάδα μου. Δεν πιστεύω πως αδικήθηκα αλλά πιστεύω ότι και την επόμενη χρόνια θα ήμουν πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα στο να πετύχει τους στόχους της, όμως δεν έδωσαν την ευκαιρία και δεν με ανανέωσαν.

Μετά έπαιξες με τη φανέλα της ιστορικής Δόξα Δράμας. Τι κέρδισες από αυτό και τις προσωπικότητες που είχε η ομάδα;

Στη Δόξα Δράμας τι κέρδισα...μεγάλη ερώτηση. Πιστεύω κέρδισα τον κόσμο όσο έπαιξα και βοήθησα την ομάδα της δόξα Δράμας. Κέρδισα την εκτίμηση του κόσμου. Επίσης κέρδισα παρά πολλές εμπειρίες και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής την μεγάλης και ιστορικής ομάδας!

Μετά φόρεσες και τη φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Ομάδα με προσπάθεια για άνοδο και να μαθευτεί τα τελευταία χρόνια. Πως το έζησες από μέσα;

Έδωσα μια καλύτερη ευκαιρία στην καριέρα μου με την φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα της Άρτας. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά αλλά στην πορεία η ομάδα έκανε κάποια στραβοπατήματα και δεν είχα πάρει της ευκαιρίες που ήθελα με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ψάξω νέο σταθμό στην καριέρα μου.

Η Καβάλα και εσύ ταιριάξετε σε τέλειο σημείο θα έλεγα. Με οποίες δυσκολίες έχει το πρωτάθλημα και η κάθε ομάδα ξεχωριστά. Καταφέρατε το πρωτάθλημα και τη άνοδο. Ποιο ήταν αυτό που ξεχώρισε την Καβάλα από τους υπόλοιπους;

Στην Καβάλα επέστρεψα γιατί εκεί ένιωθα σαν το σπίτι μου και γενικά η άνθρωποι με έδειξαν ποσό πολύ ήθελαν να επιστρέψω. Αυτό που ξεχώρισε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ήταν το οικογενειακό κλίμα που είχαμε και η χημεία μας στο γήπεδο.

Υπάρχoυνε αλλαγές στα πρωταθλήματα (ονομασίες, αλλά έσοδα των ομάδων, άλλη λογική) Πως το βλέπεις το ποδόσφαιρο στη χώρα μας πλέον; φέτος θα έχουμε χειρότερο η καλύτερο πρωτάθλημα;

Γενικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για τους νέους ποδοσφαιριστές δυστυχώς δεν είναι και τόσο φιλόδοξα τα πράγματα. Αυτό είναι που μας δείχνει η χώρα τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο αλλά ως νέος ποδοσφαιριστής ελπίζεις πάντα για το καλύτερο και πιστεύεις για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον στην χώρα που ζεις και πιστεύεις. Εκτιμώ ότι η αναδιάρθρωση θα κάνει πολύ καλό στο ποδόσφαιρο μας!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

Ο στόχος μου για φέτος και για κάθε νέο ξεκίνημα ποδοσφαιρικής χρονιάς είναι πάντα ο ίδιος , να καταφέρω το καλύτερο για εμένα και την ομάδα που θα με πιστέψει και θα μου δώσει την ευκαιρία να τους βοηθήσω να καταφέρει τους στόχους που έχει βάλει έξω αρχής.

Πως ήταν το ποδόσφαιρο σε ακαδημίες σε μια κλειστή κοινωνία; Το ποδόσφαιρο σε μια κλειστή κοινωνία θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο από αυτό της πόλης που έχουν περισσότερες ανέσεις και εγκαταστάσεις. Αλλά το καλό σε μια κλειστή κοινωνία είναι ότι γίνεσαι πιο εύκολα μια οικογένεια σαν ομάδα, γιατί είμαστε παιδιά από την ίδια γειτονιά.

Η Δ εθνική είναι σκληρό πρωτάθλημα, πήρες εμπειρίες από εκεί που σε βοήθησαν; Η Δ εθνική τι την κάνει να ξεχωρίζει; Όταν στα 17 σου είσαι σε μια ομάδα Δ εθνικής και κανείς πρωταθλητισμό το μόνο σίγουρο είναι ότι παίρνεις παρά πολλές εμπειρίες και ειδικά όταν έχεις ενεργό ρόλο σίγουρα είσαι πιο έτοιμος για να κανείς το βήμα στην παραπάνω κατηγορία. Αυτό το βλέπεις και μόνος σου. Η τότε Δ εθνική ήταν ένα από τα καλύτερα και πιο σκληρά και δυνατά πρωταθλήματα.

Η μεταγραφή στον Πανθρακικό και η συμμετοχή στην κ20 ήταν καλό βήμα για τη συνέχεια; υπάρχει ταλέντο στη χώρα με σε αυτή τη κατηγορία; Η αλήθεια είναι πως γίνανε όλα πολύ γρήγορα. Τον ένα χρόνο να είσαι στη Δ εθνική και ξαφνικά ένα χρόνο αργότερα να γίνεσαι επαγγελματίας στην Α εθνική, ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και το κατάφερα! Ναι φυσικά και υπάρχει πολύ ταλέντο στην χώρα μας! Όταν προσπαθείς σε βλέπουν παρά πολλά μάτια και αν αξίζεις και δουλεύεις αργά η γρήγορα θα πάρεις αυτό που αξίζεις.

Ντεμπούτο στην superleague στα 19 σου σε δύσκολη έδρα, σε δύσκολη χρονιά. Έδωσες ότι είχες; πιστεύεις αδικήθηκες; Εννοείτε πως την περίμενα πως και πως και έδωσα ότι είχα και δεν είχα αξέχαστη ημέρα και αξέχαστη έμπειρα σε μια δύσκολη τότε χρόνια για την ομάδα μου. Δεν πιστεύω πως αδικήθηκα αλλά πιστεύω ότι και την επόμενη χρόνια θα ήμουν πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα στο να πετύχει τους στόχους της, όμως δεν έδωσαν την ευκαιρία και δεν με ανανέωσαν.

Μετά έπαιξες με τη φανέλα της ιστορικής Δόξα Δράμας. Τι κέρδισες από αυτό και τις προσωπικότητες που είχε η ομάδα; Στη Δόξα Δράμας τι κέρδισα...μεγάλη ερώτηση. Πιστεύω κέρδισα τον κόσμο όσο έπαιξα και βοήθησα την ομάδα της δόξα Δράμας. Κέρδισα την εκτίμηση του κόσμου. Επίσης κέρδισα παρά πολλές εμπειρίες και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής την μεγάλης και ιστορικής ομάδας!

Μετά φόρεσες και τη φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Ομάδα με προσπάθεια για άνοδο και να μαθευτεί τα τελευταία χρόνια. Πως το έζησες από μέσα; Έδωσα μια καλύτερη ευκαιρία στην καριέρα μου με την φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα της Άρτας. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά αλλά στην πορεία η ομάδα έκανε κάποια στραβοπατήματα και δεν είχα πάρει της ευκαιρίες που ήθελα με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ψάξω νέο σταθμό στην καριέρα μου.

Η Καβάλα και εσύ ταιριάξετε σε τέλειο σημείο θα έλεγα. Με οποίες δυσκολίες έχει το πρωτάθλημα και η κάθε ομάδα ξεχωριστά. Καταφέρατε το πρωτάθλημα και τη άνοδο. Ποιο ήταν αυτό που ξεχώρισε την Καβάλα από τους υπόλοιπους; Στην Καβάλα επέστρεψα γιατί εκεί ένιωθα σαν το σπίτι μου και γενικά η άνθρωποι με έδειξαν ποσό πολύ ήθελαν να επιστρέψω. Αυτό που ξεχώρισε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ήταν το οικογενειακό κλίμα που είχαμε και η χημεία μας στο γήπεδο.

Υπάρχoυνε αλλαγές στα πρωταθλήματα (ονομασίες, αλλά έσοδα των ομάδων, άλλη λογική) Πως το βλέπεις το ποδόσφαιρο στη χώρα μας πλέον; φέτος θα έχουμε χειρότερο η καλύτερο πρωτάθλημα; Γενικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για τους νέους ποδοσφαιριστές δυστυχώς δεν είναι και τόσο φιλόδοξα τα πράγματα. Αυτό είναι που μας δείχνει η χώρα τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο αλλά ως νέος ποδοσφαιριστής ελπίζεις πάντα για το καλύτερο και πιστεύεις για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον στην χώρα που ζεις και πιστεύεις. Εκτιμώ ότι η αναδιάρθρωση θα κάνει πολύ καλό στο ποδόσφαιρο μας!

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#ΓιώργοςΛίτσκας #Καβάλα #ΔόξαΔράμας #Πανθρακικός #ΑΕΚαραϊσκάκης #footballleague

0 σχόλια