• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Νικόλας Κωνσταντίνου: «Η Ομόνοια Λευκωσίας με εμπιστεύτηκε»


Σήμερα με το blog ταξιδέψαμε στην γειτονική Κύπρο και πραγματοποίησα τη συνέντευξη με τον Νικόλα Κωνσταντίνου. Ο Νικόλας είναι ποδοσφαιριστής και πλέον υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο και θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ομόνοιας Λευκωσίας. Ο νεαρός αμυντικός χαφ γεννηθείς στις 20 Σεπτεμβρίου του 2001 μίλησε για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, τα όνειρα του και όσα έκανε μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε από ιδιωτικές ακαδημίες και στα 14 του πήγε στην ΑΕΛ Λεμεσού. Στα 16 κέρδισε το πρωτάθλημα Κύπρου ενώ αγωνιζόταν και στις εθνικές ομάδες κ15 και κ17. Ενώ για δύο σεζόν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού με την ομάδα κ17 του συλλόγου από το Αγρίνιο. Το μήνυμα που θα καταλάβεις από τη συνέντευξη είναι πως με τη σκληρή δουλειά πηγαίνεις μπροστά και γίνεσαι καλύτερος.

Ποιο είναι το επίπεδο των ακαδημιών στην Κύπρο;

Με την πάροδο του χρόνου το ποδόσφαιρο στην Κύπρο βελτιώνεται. Είμαστε ακόμη πίσω σε πολλούς διάφορους τομείς όπως η εγκαταστάσεις αλλά και την νοοτροπία. Ταλέντο υπάρχει άφθονο με αποτέλεσμα αυτό να κάνει το επίπεδο μας σαν ποδόσφαιρο αρκετά καλό.

Ποιο είναι το πρόγραμμα των ομάδων στην Κύπρο για έναν ποδοσφαιριστή; σε προετοιμάζουν από νωρίς για να γίνεις επαγγελματίας;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλες οι ομάδες της Κύπρου που έχουνε πρόγραμμα εξέλιξης για ένα ποδοσφαιριστή και όσες έχουν, δεν είναι αρκετό για ένα ποδοσφαιριστή να κάνει το επόμενο βήμα. Πρέπει να δουλέψει μόνος του πολλές έξτρα προπονήσεις για να φθάσει στο επαγγελματικό επίπεδο.

Έχεις αγωνιστεί και στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού; ποιες ήταν οι εμπειρίες σου στην ομάδα του Αγρινίου;

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που πιστεύει στα παιδιά του. Οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ φιλικοί με όρεξη για δουλειά. Έχω πάρει αρκετές εμπειρίες εκεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου το κρατάω ως εφόδιο για το μέλλον.

Ποιες οι διαφορές σε Ελλάδα και Κύπρο;

Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου δεν είναι πολλές αφού έχουμε την ίδια νοοτροπία. Η εγκαταστάσεις στην Ελλάδα είναι καλύτερες από εκείνες στην Κύπρο και υπάρχει μια πιο καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς τα οποία βοηθούν στην ανάδειξη του ποδοσφαιριστή.

Είχες εμπειρία στις μικρές εθνικές ομάδες. Πόσο σημαντική για εσένα ή εμπειρία αυτή και τι θέλεις για το μέλλον στην εθνική ομάδα της Κύπρου;

Μπορώ να πω πως η εμπειρία αυτή έχει μεγάλο ρόλο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα καθώς βλέπεις και το επίπεδο άλλων χωρών. Οι ταχύτητες είναι πολύ πιο ψηλές και σου υπενθυμίζουν πόσο πολύ πρέπει να δουλέψεις και να γίνεσαι καλύτερος. Στόχος μου είναι να φτάσω στην Εθνική ανδρών της Κύπρου στο μέλλον.

Πως βλέπεις το μέλλον σου στο ποδόσφαιρο; Δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά της ηλικίας σου;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες έτσι ώστε να πάρει κάποιος την ευκαιρία του. Η γνώμη μου είναι πως κάνεις καλός δεν χάνεται. Χρειάζεται υπομονή και πάρα πολύ δουλειά. Ο μεγάλος μου στόχος και το στοίχημα με τον εαυτό μου είναι να γίνω όσο καλύτερος γίνεται. Όσο προσπαθείς και βελτιώνεσαι, μετά όλα θα έρθουν από μόνα τους.

Από φέτος θα είσαι επαγγελματίας, με την Ομόνοια Λευκωσίας. Πως νιώθεις για τη νέα πρόκληση και τη νέα σου ομάδα;

Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή την ευκαιρία που μου δίνουν και θα προσπαθήσω πολύ. Όντως είναι μια πρόκληση, γιατί η Ομόνοια είναι μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και είναι μια ομάδα που σου δίνει όλα τα εφόδια να δουλέψεις σωστά.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; σε ποιες ομάδες θα ήθελες να παίξεις και σε ποιο πρωτάθλημα ;

Πράγματι ένα όνειρο που κάθε ποδοσφαιριστής έχει, μου το πρόσφερε η Ομόνοια η οποία μου έδειξε πως με θέλει και με εμπιστεύεται. Προσωπικά βλέπω το τώρα. Ανήκω στην ομόνοια και αυτός είναι ο στόχος μου. Προς το παρόν δουλειά και μόνο δουλειά για να κάνω το καλύτερο για μένα και την ομάδα.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#ΑΕΛΛεμεσού #ΟμόνοιαΛευκωσίας #Κύπρος #Παναιτωλικός #ΝικόλαςΚωνσταντίνου

0 σχόλια