• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Legends 2004, να' τανε ξανά 30


Έφτασε η στιγμή που η Εθνική ομάδα έδειξε ακόμα μια φορά το δρόμο στα νέα παιδιά που σήμερα εκπροσωπούν το εθνόσημο και δεν μπορούν να κάνουν χαρούμενους τους Έλληνες. Η χθεσινή νύχτα ήταν μια αναβίωση αυτών που ζήσαμε το Καλοκαίρι του 2004 όταν ο Μπασινάς εκτελούσε το κόρνερ, ο Χαριστέας έπιανε την κεφαλιά στην περιοχή των Πορτογάλων, πετύχαινε το γκολ και πότιζε χαρά όλους τους Έλληνες. Στην Ριζούπολη και στο γήπεδο Γεώργιος Καμάρας πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα στους Legends 2004 και της Εθνικής Πορτογαλίας 2004. Με την συμπλήρωση 15 χρόνων έγινε φιλικό το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν πρόλαβαν εκείνη τη νύχτα να δούνε την Εθνική μας πρωταθλήτρια Ευρώπης να την δούνε τώρα και να πάρουν μια γεύση. Σαν να μη πέρασε τίποτα τελικά, καθώς η Εθνική μας επικράτησε και πάλι των Πορτογάλων με (2-1) και έδειξε πως υπάρχει ένα μέταλλο σε αυτή την ομάδα που δυστυχώς δεν το έχουν μεταλαμπαδεύσει στην τωρινή ομάδα. Τα γκολ τα πέτυχαν οι Κατσουράνης και Χαριστέας. Με τον Άγγελο Χαριστέα μάλιστα να πετυχαίνει ξανά γκολ όπως στον τελικό στο Da Luz.

Το θετικό για τους πρωταθλητές Ευρώπης που προσπαθούν να είναι δίπλα στην Εθνική είναι πως το γήπεδο είχε γεμίσει με κόσμο και οι 11.000 περίπου φίλαθλοι χειροκρότησαν και χάρηκαν πολύ αυτήν την μαγική νύχτα που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι παίκτες που πριν χρόνια έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες και την Ευρώπη να παραμιλάει, κέρδισαν ξανά αλλά όχι μόνο τους Πορτογάλους αλλά και το χειροκρότημα του κόσμου, την ώρα που σαν χώρα έχουμε απαξιώσει πλήρως την Εθνική ομάδα του σήμερα. Νομίζω πάνω σε αυτή την συνάντηση πρέπει να χτιστεί μια νέα προσπάθεια για την Εθνική ομάδα. Το έχουν ανάγκη οι Έλληνες, ο έχουν ανάγκη οι ποδοσφαιριστές. Ποιος θα τους το μεταφέρει όμως...Είδες τι πράγμα είναι τα αποδυτήρια; Είδες τι κάνουν οι προσωπικότητες; Δεν έχουν όλοι βλέπεις Ζαγοράκη ή Καραγκούνη.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας. Ενώ επίσης έπαιξαν οι Χαλκιάς, Κατεργιανάκης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Βρύζας, Γκούμας, Τσιάρτας, Παπαδόπουλος, Καφές ενώ δεν έπαιξαν καθόλου οι Νικολαϊδης και Λάκης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Βαλέντε, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Ποστίγκα, Αντράντε.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#ΕθνικήΕλλάδος #Legends2004 #Euro #Εθνικήομάδα #ποδόσφαιρο #Ζαγοράκης #Πορτογαλία #euro2004

0 σχόλια