• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

comeback Παναθηναϊκού στην Α1 πόλο


Μετά από μια μικρή αποχή από το πρωτάθλημα της Α1 στο water polo ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που για αρκετά χρόνια κατάφερε αρκετές επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο γιατί η αλήθεια είναι πως το άθλημα είναι παραδομένο σε Ολυμπιακό,Βουλιαγμένη και Εθνικό. λπίζουμε βέβαια το άθλημα να μεγαλώσει και ο Παναθηναϊκός να βοηθήσει σε αυτό με την άνοδο του. Να θυμίσουμε πως το τριφύλλι είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχε το τμήμα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 7-6 του Πανιωνίου στον τελικό της Α2 στο κολυμβητήριο του Γουδή και ανέβηκε στην Α1 ως πρωταθλητής. Ο Τσακιράκης με πέναλτι μείωσε για τον Πανιώνιο σε 6-7 και έκανε ξανά το ματς ντέρμπι στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του τελικού. Στο υπόλοιπο του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο. Οπότε έγιναν 2 τα πρωταθλήματα του στην Α2 του αθλήματος της υδατοσφαίρισης μετά από εκείνο του 1997-98. Οι παίκτες του Μιχάλη Λαζαρίδη είχαν θέσει ως στόχο το να κατακτήσουν αήττητοι το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν (7-6) των κυανέρυθρων στον τελικό στο Γουδή και το κατάφεραν και αυτό δείχνοντας μέταλλο στο καινούργιο ξεκίνημα. Ενώ παράλληλα στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκαν τα μέλη των Παίδων του Παναθηναϊκού στο πόλο που κατέκτησαν το πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτό είναι και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα και το σύλλογο.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον Πανιώνιο που ανέβηκε ως δευτεραθλητής, την τρίτη θέση που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον κατέκτησε ο Ηλυσιακός ο οποίος νίκησε 11-5 το Νηρέα Γέρακα.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#Παναθηναϊκός #υδατοσφαίριση #waterpolo #πρωταθλητής

0 σχόλια