• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Greek Freak, ο νέος βασιλιάς στο NBA


Ο The Greek Freak ή αλλιώς Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς 2018-19 στο NBA. Μισό λεπτό, να επαναλάβω, ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για φέτος. Όχι δεν είναι όνειρο αλλά η πραγματικότητα. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής τα 6 χρόνια που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, γίνεται ολοένα και καλύτερος και μπορεί να ηγηθεί των Milwaukee Bucks και της Εθνική Ελλάδος. Τόσο καιρό κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες καθώς με το ταλέντο και το ήθος του διαφημίζει ουσιαστικά με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα. Με τον τρόπο του δείχνει το δρόμο σε νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να μην το βάζουν ποτέ κάτω όσες δυσκολίες και αν συναντήσουν. Ο Αντετοκούμπο για μερικούς όσο ζούσε στην Αθήνα δεν ήταν ο "Γιάννης ΜΑΣ" που είναι σήμερα αλλά είχε άλλα"κοσμικά" επίθετα για όνομα. Όσο κατακτάει τον κόσμο του μπάσκετ και λάμπει στην Αμερική, τώρα έγινε Γιάννης σκέτο, σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Που μεταξύ μας τέτοιος άνθρωπος είναι αλλά όπως ξέρετε έζησε τον ρατσισμό από μικρή ηλικία όπως και τα αδέρφια του. Δεν γίνεται να μην ασχοληθείς με αυτό, ειδικά σε μια τέτοια λαμπρή στιγμή που όλοι έχουν να πουνε κάτι και κυρίως οι πολιτικοί που εκμεταλλεύονται την επιτυχία του ανθρώπου για να κερδίσουν κάτι ακόμα και όταν χρειαστεί να κάνουν κωλοτούμπες.

Στην απονομή του βραβείου ο Αντετοκούμπο σκόρπισε χαμόγελα και συγκίνηση στον κόσμο. Ο ίδιος έκλαψε με τη συναισθηματική φόρτιση που τον διακατείχε όταν μίλησε για να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν. Από τους προπονητές και τη διοίκηση που τον εμπιστεύτηκαν, την οικογένεια του, την "ηρωίδα" όπως αποκάλεσε την μητέρα του και φυσικά τον πατέρα του που δεν είναι στη ζωή αλλά τον κουβαλάει μέσα του κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ. Φυσικά την Ελλάδα και τη Νιγηρία ως χώρα καταγωγής αλλά και όλους τους Έλληνες που μένουν ξύπνιοι ή ξυπνάνε στις 6 το πρωί για να τον δούνε να παίζει. Επόμενος στόχος είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους Μπακς και για να κλείσω την στιγμή με λόγια του Αντετοκούμπο, "Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος."

Στον μαγικό κόσμο του NBA έλαμψε λοιπόν ένας Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία, που γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 στην Ζωγράφου και μεγάλωσε στα Σεπόλια. Τώρα με τον τρόπο του δίδαξε σε πολλούς ακόμα "Γιάννηδες" πως πρέπει να έχουν όνειρα και να κάνουν τα πάντα για να τα υλοποιήσουν. Ο Γιάννης έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης που κατακτάει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι το 2007. Ενώ έγινε ο τέταρτος παίκτης που δεν έχει καταγωγή από τις ΗΠΑ. Πρώτοι που πήρανε τα βραβεία ήταν ο Καναδός Στιβ Νας, ενώ το 1993-94 ο Νιγηριανός Χακίμ Ολάζουoν.

GREEK FREAK The legend.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#NBA #Αντετοκούμπο #Bucks #Basketball #Μπάσκετ #Καλαθοσφαίριση #GreekFreak #antetokounmpo

0 σχόλια