• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Η ιστορία της καφρίλας των πανό για τον νεκρό Μιχάλη Φιλόπουλο


Η λέξη εμετός είναι η λέξη που χρησιμοποίησαν πολλοί για να μεταφράσουν την κίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού που ανέβασε 2 πανό στο ΣΕΦ σε αγώνα της ομάδας τους στην euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις ανήμερα μιας πένθιμης μέρας για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σήκωσαν δυο πανό στα οποία κοκορεύονται για το γεγονός ότι δολοφόνησαν έναν οπαδό του τριφυλλιού στην Παιανία στις 29 Μαρτίου του 2007.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΟΤΑΝ: Το ραντεβού θανάτου διοργανώθηκε γύρω από έναν αγώνα κυπέλλου στο γυναικείου βόλλεϋ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν κατεβάσει πραγματικούς στρατούς στην Λεωφόρο Λαυρίου. Με μαχαίρια, σιδερογροθιές, καδρόνια, γκλόπ και φωτοβολίδες στο οπλοστάσιο τους. Έμπειροι χούλιγκανς από τα Βαλκάνια και την πρώην ΕΣΣΔ είχαν καταφτάσει στην Αθήνα ως ενισχύσεις. Γύρω στις 16:00 περίπου 200 άτομα από κάθε πλευρά, κατέφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Παλλήνης και εκεί έγινε η σκληρή μάχη.

Από τέτοια επεισόδια που συχνά συμβαίνουν έπεσε ένα θύμα, ο τότε 25 χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος που ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού. Με δυνατά χτυπήματα από σίδερο στο κεφάλι ο Μιχάλης έπεσε στο έδαφος, μετά ακολούθησε ο "εφιάλτης" του, καθώς χούλιγκαν του Ολυμπιακού τον τραυμάτιζαν με μαχαιριές στο μηρό και τα πόδια. Ώσπου κάποια στιγμή έχασε πολύ αίμα αλλά συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Ο Μιχάλης Φιλόπουλος μετά από λίγο ήταν νεκρός.

Στα επεισόδια βρισκόντουσαν φυσικά όσοι θα πηγαίνανε για μάχη σώμα με σώμα και φυσικά καλά οπλισμένοι. Στα ραντεβού θανάτου πας με στόχο και σκοπό να είσαι αυτός που έδωσε τα περισσότερα χτυπήματα στον αντίπαλο. Απλώς στην Παιανία ήταν θύμα ο Μιχάλης. Πάντως οι τάφοι έχουν γεμίσει με κασκόλ, και η αλήθεια είναι πως ακόμα έχουμε επεισόδια και τίποτα δεν άλλαξε από τότε όσους νεκρούς και αν είχαμε.

ΔΙΚΗ: Από τις 27 συλλήψεις 8 άτομα εξέτισαν ποινή εως 6 μηνών για οπλοκατοχή, ενώ μετά αφέθηκαν ελεύθεροι 15 άτομα. Μόνο ένας καταδικάστηκε για φυσική αυτουργία σε 16 χρόνια φυλάκιση ενώ άλλοι 3 για απλή συνέργεια (ψυχική συνδρομή) σε 10 χρόνια κάθειρξη. Οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν σαν αυτουργοί και οι άνθρωποι που μαχαίρωσαν τον οπαδό του Παναθηναϊκού ήταν οι Χρήστος Σακάτης, Βασίλης Ψικάκος, Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ρουμπέτης.

Η βεντέτα που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό με επιθέσεις χούλιγκαν των δυο "αιωνίων" βλέπε (Περιστέρι,Παπαστράτειο,Ασπρόπυργο κ.α.) δεν θα έχει ήσυχο τέλος γιατί πολύ σύντομα θα έχουμε νεα αντίποινα. Για την ιστορία όμως να τονίσω πως και άλλοι οπαδοί άλλων ομάδων έχουν ανεβάσει παρόμοια εμετικά πανό και δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν κάνει ο ένας μια καφρίλα, δεν κοιτάς να κάνεις και εσύ μια μεγαλύτερη. Για τα εν λόγω πανό η πράσινη ΚΑΕ πήρε τη δικαστική οδό με σκοπό να υπερασπιστεί τη μνήμη του οπαδού. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν περίμενε η Ευρώπη αυτή τη μέρα για να θεωρήσει "ουγκα ουγκα" το Ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε βαριά ιστορία στην καφρίλα. Απλώς η ηλιθιότητα είχε στάση στο ΣΕΦ αυτή τη φορά.

#Παναθηναϊκός #Επεισόδια #Οπαδοί #Ολυμπιακός #Αθήνα #πανό #ΜιχάληςΦιλόπουλος #χούλιγκαν

0 σχόλια