• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Όσα δεν φτάνει η αλεπού...


Στο κράτος της παραφροσύνης και σε έναν κόσμο χαοτικό, αυτόν του διαδικτύου, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αλλά ούτε και να ακολουθήσεις τις εξελίξεις. Φτάσαμε πλέον στο ζενίθ της ηλιθιότητας και φυσικά θα παρακολουθούμε να υπερβαίνεται αυτό. Ζούμε στην εποχή, που έχουν γίνει μόδα τα pay rolls με τους "δημοσιο-γράφους" να κατευθύνουν κόσμο και κοσμάκι που καταπίνει αμάσητο οτιδήποτε διαβάζει. Και φυσικά με τις σελίδες της παραπληροφόρησης που δείχνουν ανακρίβειες ανάλογα με το τί τους συμφέρει. Πλέον μπορούν κάλλιστα να δούνε οι τυφλοί, να ακούσουν οι κουφοί ή και το πιο πρόσφατο εξελιγμένο μοντέλο, να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ ομάδα που δεν θα ευνοηθεί και δεν θα αδικηθεί συγχρόνως σε μια σεζόν. Το θέμα είναι να μην γέρνει συνεχώς προς τα μια πλευρά μια ζυγαριά. Αφορμή για αυτό το άρθρο, είναι η ανάρτηση μερικών sites-αποβλήτων που δημοσίευσαν την φωτογραφία της επόπτριας του αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος , Χρυσούλα Κουρομπύλια. Για τους στόκους που ανοίγουν στόμα και μιλάνε χωρίς να σκέφτονται να θυμίσω πως τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο στην Λάρισα που όλοι θυμάστε και φυσικά αυτός ο άνθρωπος είχε γίνει στόχος. Πλέον έβαλαν μερικοί σε στόχαστρο (τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ) την Κουρομπύλια η οποία μετά το 4ο γκολ του ΠΑΟΚ την έπιασε ο φακός να χαμογελάει. Ρωτάω εγώ τώρα, τί θα γίνει αν ακούσετε σε λίγες μέρες να γίνεται επίθεση σε βάρος της; θα κοιμάστε ήσυχοι; Επειδή λοιπόν ο φακός απαθανατίζει μια εικόνα συγκεκριμένη όπως θα δείτε και εσείς (με τα δύο μάτια σας) έχει μπει ένα παιδάκι στο γήπεδο και έτρεξε να αγκαλιάσει τον Άκπομ μιας που η ομάδα του κατάφερε να πάρει τεράστια πρόκριση. Η Κουρομπύλια ήταν δίπλα και είδε τη στιγμή και φυσικά χαμογέλασε. Πολύ απλά γιατί είναι ένα παιδάκι στο γήπεδο όλοι καταλαβαίνουμε τί χαρά πήρε με την πρόκριση στο 118'. Αλλά όχι, για τους αρθρογράφους του 20αρικου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά πως η Κουρομπύλια χαμογέλασε επειδή κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Αυτό που πονάει ακόμα περισσότερο όλους αυτούς που δεν φοράνε παντελόνια, είναι πως τους έκανε ρόμπα, μια γυναίκα διαιτητής η οποία δεν έκανε ούτε ένα λάθος στον αγώνα. και βρήκαν αυτό, για να την "καταδικάσουν".

Τις τελευταίες ώρες με βασανίζουν κάποιες σκέψεις, όπως για παράδειγμα αν αυτά που βλέπω είναι ψέματα και είναι στη φαντασία μου. Αλλά όχι το πρωί πάω στη δουλειά, τρώω, κοιμάμαι οπότε εντάξει. Πάντως τα socil media είναι σε καλό δρόμο διότι σπέρνουν διχόνοια στον κόσμο δίνοντας του σκατά και αυτοί τα τρώνε. Εγώ θα ζητήσω φέτος από τον Άι Βασίλη να φέρει στους ανθρώπους βούληση και να πιστεύουν ότι βλέπουν στα μάτια τους και τίποτα απ'όσα ακούνε χωρίς να δούνε. Από αυτά που είδα live λόγω της δουλειάς, και όσοι είδατε όλο τον αγώνα, ξεχώρισα τα εξής:

1) Το πέναλτι που δεν δίνεται στον ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό του αγώνα.

2) Την κάρτα που χαρίζεται στον Λημνιό όταν κάνει τάκλιν στον Τσιλούλη

3) Η κίτρινη στον Πανιώνιο που δεν δόθηκε στο τάκλιν από πίσω πάνω στον Μπίσεσβαρ

4) Η κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Καμαρά σε δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Μίσιτς

* Για το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα και την πρόκριση στον ημιτελικό, είδατε όλοι όσοι δεν είστε φυτά, πως τα χέρια είναι σε αντικανονική θέση, η μπάλα χτυπάει στα πλευρά και στη συνέχεια στον αγκώνα, και η μπάλα κατεβαίνει προς τα κάτω. Ο διαιτητής ευθύνεται αποκλειστικά για τα παραπάνω 4 που θα επηρέαζαν τον αγώνα αν τα έδινε.


#διαιτησία #ΠΑΟΚ #Πανιώνιος #Κουρομπύλια #Τζήλος #Ελλάδα #superleague #ποδόσφαιρο

0 σχόλια