• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Αναβολές παιχνιδιών λόγω κακοκαιρίας


Οι χιονοπτώσεις και η κακοκαιρία έχει κάνει άνω κάτω την Ελλάδα για ακόμα μια φορά. Αρκετοί αγώνες αναβλήθηκαν όπως και τον προηγούμενο μήνα, έτσι και τώρα. Όταν το Σάββατο πάρθηκε η απόφαση να μην γίνει κανένα παιχνίδι της Γ εθνικής στον 7ο όμιλο. Για το επαγγελματικό επίπεδο, η αρχή έγινε στην Ξάνθη η οποία πλήττεται από ισχυρούς άνεμους 7 μποφόρ, με τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο να διακόπτει τον αγώνα στο 22΄ λεπτό. ο παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Λεβαδειακό. Λίγο ο πάγος, λίγο ο ισχυρός άνεμος που κουνούσε ακόμα και τους πυλώνες, ο αγώνας αναβλήθηκε. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως λειτουργούν οι φορείς εδώ και οι άνθρωποι. Ζούμε στη χώρα που δεν μπορεί να καθαρίσει έναν αγωνιστικό χώρο ή έστω να φροντίσει γι'αυτό νωρίτερα και να λειτουργήσουν οι απαραίτητοι φορείς για την διεξαγωγή των αγώνων. Για παράδειγμα πριν ένα μήνα στην αναμέτρηση Πας Γιάννινα - Πανιώνιος τα μηχανήματα καθάρισαν λίγη ώρα πριν την σέντρα, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να ξεκινήσουν σιγά σιγά τη νύχτα και την μέρα του αγώνα να γίνουν πιο εντατικά οι διαδικασίες. Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση ο αγώνας είχε γίνει στις Ζωσιμάδες. Μέσα σε όλα βλέπαμε την Κουρομπίλια (επόπτρια) να πατάει στο χιόνι για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Ενώ όταν δεν ήταν η μπάλα στη μεριά της, έμπαινε περίπου 1 μέτρο στον αγωνιστικό χώρο για να μην πατάει στο χιόνι και τον πάγο. Επίσης κάτι ανάλογο συνέβη στην Λάρισα για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης που τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να γίνει μιας και καθαρίστηκε ο αγωνιστικός χώρος. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί τρέχουμε τελευταία στιγμή. Αφού ξέρουμε ότι έρχονται χιόνια κλπ. Θα έπρεπε να παρθούν μέτρα, τουλάχιστον στο επαγγελματικό επίπεδο! Σαν αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούνε στην εγκαίρως, από εκεί και πέρα αν ο καιρός βαλθεί να χαλάσει τον αγώνα, δεν θα πει κανείς τίποτα. Απλώς εδώ περιμένουμε να το στρώσει με 30 πόντους για να βγούνε οι αλατιέρες στο δρόμο, ή περιμένουμε να παγώσει το γήπεδο για να μπούνε τα εκχιονιστικά στον αγωνιστικό χώρο.

(Πάμε να θυμηθούμε παλιές και τελευταίες κακοκαιρίες που έκαναν αγώνες να αναβληθούν ή να γίνουν κανονικά παρά την χιονόπτωση και την κακοκαιρία)

#Ελληνικόπρωτάθλημα #superleague #ΚύπελλοΕλλάδος #ΑΕΛ #ΑστέραςΤρίπολης #Ξάνθη #ΠΑΟΚ #Παναθηναϊκός #Λεβαδειακός #ΑΕΚ #χιόνια #αναβολέςαγώνων #κακοκαιρία

0 σχόλια