• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Το αντίο στον EMILIANO SALA


Είναι από αυτές τις ειδήσεις που τις ακούς και δεν μπορείς να πιστέψεις πως είναι πραγματικότητα, και αυτό γιατί δεν έχουν συμβιβαστεί όλοι με την ιδέα του θανάτου. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε και μακάρι να ισχύει και σε αυτή την περίπτωση η παροιμία. Ο Εμιλιάνο Σάλα, ο ποδοσφαιριστής που πήγε να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την καινούργια του ομάδα, έπεσε με το ιδιωτικό αεροπλάνο μαζί με τον πιλότο. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ ενώ βρισκόταν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βορείως του νησιού Γκέρνζι, στη Μάγχη. Πλέον αγνοείται σχεδόν 2 εβδομάδες και δεν έχει δώσει ίχνος ζωής, αλλά δεν έχει βρεθεί ούτε κάποιο κομμάτι από το αεροπλάνο. Οι έρευνες μετά από 3 μέρες είχα σταματήσει, όμως μερικοί παίκτες μάζεψαν ένα ποσό για να συνεχιστούν οι έρευνες για τον 28χρονο. Ο Μέσι, ο Καντέ, ο Εμπαπέ , ο Αγκουέρο και άλλοι συγκέντρωσαν πάνω από 300.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι έρευνες, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει τίποτα, καμία ελπίδα.

Αυτά που θα θυμόμαστε από τον Emiliano Sala είναι πως στέριωσε ποδοσφαιρικά στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη Νάντ όπου πέτυχε 42 γκολ σε 120 συμμετοχές. Ενώ το ταξίδι του για την Ουαλία και το Κάρντιφ, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εκεί για να αγωνιστεί με την καινούργια του ομάδα. Τη μέρα που πήγε να κάνει την πρώτη του προπόνηση το ημερολόγιο έδειχνε 21 Ιανουαρίου 2019 και αυτή είναι προφανώς και η μέρα θανάτου του. Ο Αργεντίνος γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1990 και μετά από τα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο είχε φτάσει η στιγμή να κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Κάρντιφ, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ο παίκτης ποτέ δεν χάρηκε τίποτα από όλα αυτά.

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα των οπαδών της Κάρντιφ που άφησαν λουλούδια έξω από το γήπεδο τους και σηκώνοντας το πανό που έλεγε: «Ποτέ δεν σε είδαμε να παίζεις και πότε δεν σε είδαμε να σκοράρεις. Αλλά Εμιλιάνο, πανέμορφο «γαλάζιο πουλί» μας θα σε αγαπάμε για πάντα».

Ακολουθούν και άλλα πανέμορφα πανό και σκέψεις των φιλάθλων που δυστυχώς ο Σάλα δεν θα μπορέσει να δει.

#emilianosala #αεροπορικόδυστύχημα #ποδόσφαιρο #Κάρντιφ #Νάντ

0 σχόλια