• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Βασίλης Κατσουλίδης: ΠΑΟΚ Άρης Ηρακλής σε ένα παίκτη?

Πως λέγεται εκείνος ο παίχτης που έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή Άρη και ΠΑΟΚ; Βασίλης Κατσουλίδης και είναι γεννημένος στις 10 Απριλίου του 2002. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο όπως όλοι νωρίς, μόλις στα 7 του χρόνια και μετά από ακαδημία της Ορεστιάδας μετακόμισε σε 3 ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο στον Ηρακλή, τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ και πλέον στις ακαδημίες του Άρη. Ο νεαρός αμυντικός ήταν μέρος της "απίστευτης ομάδας" του δικεφάλου που κέρδισε την Μπαρτσελόνα (1-2) μέσα στη Βαρκελώνη. Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα ΕΠΣΜ αλλά και ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα με την μικτή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Επίσης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του ΠΑΟΚ έκανε περήφανη την ομάδα και την Ελλάδα καθώς βγήκαν πρώτοι σε 2 τουρνουά στο εξωτερικό. Ενώ στην Ελλάδα και σε τουρνουά που διοργανώθηκε στη Ζάκυνθο, ήταν ο mvp. Όπως καταλαβαίνεται, έχει πολλά να μας μεταφέρει από τις εμπειρίες του. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας αλλά και παίχτης με ταλέντο που ελπίζουμε με την δουλειά που θα συνεχίσει να κάνει, να φορέσει και τη φανέλα στην ανδρών των κιτρινόμαυρων.

Πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στην δημιουργία φίλων και στην γαλούχηση του χαρακτήρα; Σίγουρα ο αθλητισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου διότι μέσα από αυτόν βιώνεις πολλές καταστάσεις από τις οποίες καλλιεργείς τον χαρακτήρα σου και μαθαίνεις να σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου. Επιπλέον, μέσα από τον αθλητισμό συναναστρέφεσαι με ανθρώπους με τους οποίους αποκτάς κοινές εμπειρίες και βιώματα. Αυτά σε φέρνουν ποιο κοντά μαζί τους και έτσι δημιουργούνται δυνατές φιλίες.

Είχες την ευκαιρία και ήσουν με τους συμπαίχτες για 2 και 3 χρόνια μαζί. Ποια είναι τα στοιχεία που κερδίζεις από μια τέτοια κατάσταση;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω αγωνιστεί σε τρεις μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους γιατί είχα την ευκαιρία και τον χρόνο να συνεργαστώ και να δεθώ με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες με τις οποίες είμαι φίλος μέχρι και σήμερα.

Ποιες αναμνήσεις σου έρχονται από τις ακαδημίες του Ηρακλή; Όπως ξέρουμε όλοι, περνάει δύσκολα ο σύλλογος, εσείς πως το βιώσατε;

Στον Ηρακλή υπήρχαν δυσκολίες και παρ' όλ' αυτά όσα αντιμετωπίζαμε μας έκαναν πιο δυνατούς. Όλοι οι παίκτες των ακαδημιών του Ηρακλή, είχαμε ενωθεί και λειτουργούσαμε σαν μια γροθιά από την πρώτη στιγμή. Με το πείσμα μας καταφέραμε να κατακτήσουμε την 2η θέση του Βορείου ομίλου της Super league.

Ο ΠΑΟΚ σε φούσκωσε μπορώ να πω από χαρές και τρόπαια. Ποια στιγμή κρατάς με την ομάδα;

Αναμφισβήτητα το να παίζεις στον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό γιατί κερδίζεις εμπειρίες από διεθνή τουρνουά και προπονείσαι με αξιόλογους παίκτες και προπονητές από τους οποίους αποκομίζεις πολλά. Σίγουρα η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου είναι η νίκη ενάντια στην Barcelona.

Ήσουν στην μικρή της ΕΠΣΜ με την οποία κατέκτησες και πρωτάθλημα πέρυσι. Αυτή είναι μια επιπλέον τόνωση αυτοπεποίθησης ;

Το να είσαι ανάμεσα στους επίλεκτους της Μικτής Μακεδονίας είναι πολύ σημαντικό γιατί επιβραβεύει τους κόπους και τις θυσίες που έχεις κάνει προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου. Σίγουρα το να διακρίνεσαι πανελλήνια είναι μια επιπλέον τόνωση αυτοπεποίθησης η οποία σου δίνει κίνητρο για να συνεχίσεις το καθημερινό σου αγώνα έτσι ώστε πετύχεις τον σκοπό σου.

Με τον ΠΑΟΚ οι χαρές βγήκαν και εκτός Ελλάδας. Οι μεγάλες ομάδες έξω πως σας αντιμετώπιζαν? Τί σας έλεγαν οι προπονητές σας κατά την διάρκεια αυτών των τουρνουά? Και τελικά αφού τα κατακτήσατε, πως νιώσατε που κάνατε τους Έλληνες και τον ΠΑΟΚ περήφανους ;

Στα τουρνουά εκτός συνόρων αντιμετωπίσαμε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Juventus, η Crystal Palace, η Besiktas και πολλές άλλες οι οποίες μας είχαν υποτιμημένους και πίστευαν ότι δεν θα αντεπεξέλθουμε. Εμείς με την βοήθεια των προπονητών μας και το εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα καταφέραμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να αποδείξουμε την αξία μας στο γήπεδο. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες της ομάδας με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουμε. Το συναίσθημα ήταν απίστευτο, νιώθαμε υπερηφάνεια που εκπροσωπήσαμε επάξια την πατρίδα μας και τον ΠΑΟΚ στο εξωτερικό.

Φαντάζει άφταστο όνειρο κάποιου να παίξει εναντίον της Μπαρτσελόνα. Εσείς το κάνατε και την κερδίσατε και μέσα στην Βαρκελώνη και μπορούσατε να πετύχετε κι'άλλα γκολ. Το φανταζόσουν ότι θα κυριαρχούσατε στο γήπεδο? Μετά τη νίκη αυτή άλλαξε η συμπεριφορά των αντιπάλων εδώ στην Ελλάδα? Το να παίζεις ενάντια σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ευρώπης όπως αυτές της Μπαρτσελόνα είναι μια μαγική στιγμή στην καριέρα ενός νεαρού ποδοσφαιριστή. Μετά από τέτοιες αναμετρήσεις βλέπεις την νοοτροπία των μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού. Για ακόμα μια φορά πιστέψαμε στις δυνατότητες μας σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο παρά το δέος μου μας διακατείχε. Όταν συνεχίσαμε στο πρωτάθλημα, ενώ ήξεραν πως είχαμε κερδίσει την Μπαρτσελόνα προκαλούσε φόβο στους αντιπάλους αλλά δυνάμωνε και το κύρος μας.

Μετακίνηση στον Άρη. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των γύρω σου? Και πως ένιωσες τώρα που έπαιξες αντίπαλος με την πρώην ομάδα σου;

Η μετακίνηση σε μια ομάδα με εξίσου βαριά φανέλα είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Υπήρχαν θετικά και αρνητικά σχόλια. Από αυτά κρατάω μόνο τα αρνητικά γιατί με πεισμώνουν και με κάνουν πιο δυνατό για τη συνέχεια. Όταν έφτασε η ώρα να αγωνιστώ με την πρώην ομάδα μου τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Αλλά είχα ξεχωρίσει και είχα εστιάσει από την αρχή στο να έχω καλή εμφάνιση και στην νίκη της ομάδας που είμαι τώρα. Με τα παιδιά του ΠΑΟΚ ένιωσα αντίπαλος μόνο για 90 λεπτά στο γήπεδο.

Στον Άρη γίνεται μια προσπάθεια σε όλους τους τομείς για αλλαγή με το νέο ξεκίνημα. Εσείς τα νέα παιδιά τί βλέπετε και τί περιμένετε από την ομάδα?

Ναι, η αλήθεια είναι πως στον Άρη γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα την αίγλη που είχε και παλαιότερα. Εμείς ως μέλη των ακαδημιών του Άρη δουλεύουμε καθημερινά σκληρά, έτσι ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να στελεχώσουμε την ανδρική ομάδα.

Το φετινό πρωτάθλημα ποιοι είναι οι στόχοι? Από τους 3 (Παναιτωλικό, Γιάννενα και Ξάνθη) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ψηλά στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα Κ17. Ποια ξεχωρίζεις και πιστεύεις έχει πολλά να προσφέρει;

Σίγουρα μια ομάδα όπως είναι ο Άρης έχει υψηλές φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους σε όλα τα επίπεδα. Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες, είναι πολύ ποιοτικές και αρκετά ανταγωνιστικές, αλλά δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τις δυνατότητες του αντιπάλου παρά μόνο με τις δικές μας.

Προσωπικό όνειρο από εδώ και πέρα ;

Δεν μου αρέσει να ονειρεύομαι την επιτυχία αλλά να δουλεύω για αυτή. Ο στόχος μου είναι να ξεπερνάω καθημερινά τον εαυτό μου και να φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο.

#ΠΑΟΚ #Άρης #Ηρακλής #Πρωταθλητής #τουρνουά #ακαδημίες #ΒασίληςΚατσουλίδης #Θεσσαλονίκη #πρωταθλητής #δικέφαλος #ποδόσφαιρο #Μπαρτσελόνα

0 σχόλια