• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Καλά που υπήρχε ο Ολυμπιακός...


Παρά τρίχα γλιτώσαμε τον απόλυτο διασυρμό σαν χώρα στην κατάταξη της UEFA. Η Ελλάδα ήταν στην θέση 14 και αν έχανε ο Ολυμπιακός θα πέφταμε στην 16η η οποία θα κατέστρεφε τις Ελληνικές ομάδες και τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για μέλλον σε αυτό το ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Όμως, με την νίκη και την πρόκριση στους 32 του Europa League, ο Ολυμπιακός πήγε την Ελλάδα μια θέση πάνω (δηλαδή στην 13η) και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα. Αν βέβαια τύχει και μια καλή κλήρωση, ίσως οι ερυθρόλευκοι να "περπατήσουν" κι'άλλο στην διοργάνωση.

Σήμερα πάντως το θέμα "σκοράρισμα" λύθηκε αφού κέρδισε με (3-1) την Μίλαν. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Ιταλική ομάδα, η οποία τον είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ. Για αυτή την ιστορική νίκη και όπως είπε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης "ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας μας" τα γκολ τα πέτυχαν οι: (Σισέ, Γκιλιέρμε και Φορτούνης από τα έντεκα βήματα). Για την Μίλαν του Γκατούσο είχε μειώσει σε (2-1) ο Σαπάτα. Δεν γινόταν όμως να χάσει γιατί δεν έδειξε αδιαφορία αλλά ζήλο και δίψα για την πρόκριση. Δεν σταμάτησαν να το πιστεύουν λεπτό οι παίχτες και ο κόσμος και αυτό είναι που κέρδισε ο Ολυμπιακός για την συνέχεια. Μεσολαβεί διακοπή για Χριστούγεννα αλλά και ο Γενάρης ώστε να αντιμετωπίσει την επόμενη ομάδα. Μέχρι τότε μπορεί να ξεκουραστεί και να κάνει οποιαδήποτε μεταγραφή χρειάζεται ώστε να είναι έτοιμος.

Εκτός αυτής της σπουδαίας επιτυχίας, οι ερυθρόλευκοι έχουν βάλει στα ταμεία τους γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα βγαίνουν από την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού, τις τρεις νίκες και την μια ισοπαλία, την πρόκριση ως δεύτερος στον όμιλο και την 10ετή κατάταξη της UEFA, μεταξύ των 48 ομάδων που βρέθηκαν στη φάση των ομίλων και μέσω αυτών εισπράττει μετοχές που το δίνουν λίγο πολύ 3 εκατομμύρια σχεδόν. Έτσι συνολικά φτάνει περίπου στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά χωρίς να βάλουμε έσοδα από τηλεοπτικά, εισιτήρια και διαφημίσεις. Δεν τα λες και ψίχουλα!

Ο κόσμος που ζούσε γι'αυτό το match, ετοίμασε coreo εμπνευσμένο από την συγκλονιστική Ισπανική σειρά "La casa de papel" και είχε ετοιμάσει ολόκληρη ιδέα την οποία υλοποίησε. Με την λήξη του αγώνα άναψαν βεγγαλικά και χιλιάδες κόσμου έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους παίχτες που τους είχανε δώσει τόσο μεγάλη χαρά. Φυσικά οι παίχτες στα αποδυτήρια, έκαναν το δικό τους party με τον Φορτούνη να μπαίνει στο ρόλο της σειράς για τα καλά...

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές.

#Ευρώπη #EuropaLeague #olympiakos #Milan #θύρα7 #πρόκριση #Φορτούνης

0 σχόλια