• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

«Τρίποντο στην ευαισθησία»


Οι άνθρωποι γύρω μας έχουνε χάσει πράγματα τα οποία εμείς θεωρούμε δεδομένα. Αν μπορέσουμε να μπούμε κάποια στιγμή στα "παπούτσια" εκείνων που περνάνε δύσκολα καθημερινά, τότε θα αφυπνιστούμε και θα δούμε την ζωή με άλλο μάτι. Η σημερινή ημέρα είναι μέρα κοινωνικής ευαισθησίας, διότι τιμούμε τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Έτσι, σήμερα είχα την δυνατότητα να βρεθώ κοντά σε ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό με αμαξίδιο αλλά και διοργανωτές και ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Το μόνο που θα κάνω είναι να σας μεταφέρω τί είδα.

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος διοργανώθηκε ένας φιλικός αγώνας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία). Το σύνθημα ήταν "Τρίποντο στην ευαισθησία" και γύρω από αυτό θέλανε οι άνθρωποι να αναδείξουν αυτό το ξεχωριστά όμορφο άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Όπως ακριβώς μας είπε και η Σαουρίδου Σοφία που είναι η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας.

Επίσης εκεί βρέθηκε και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Λάζαρος Παπαδόπουλος που τόνισε πως "αυτοί οι άνθρωποι δεν υστερούν σε τίποτα και πιστέψτε με". Το ίδιο ακριβώς μήνυμα πέρασε και ο Γιώργος Μαυρίδης που έπαιξε πάνω στο αμαξίδιο και είδε για λίγο τον κόσμο των ανθρώπων από μέσα.

Το Γ' Σώμα Στρατού σε συνεργασία με την ομάδα "Μέγας Αλέξανδρος 1994 " τίμησαν τους συνανθρώπους μας ευαισθητοποιώντας τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Οι Παγκόσμιες ημέρες θεσπίστηκαν για να αφυπνίζουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν για θέματα τα οποία πολλές φορές φοβάται να δει. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και γέμισε χαμόγελα στις κερκίδες του κλειστού, καθώς οι αθλητές κατάφεραν και με το παραπάνω να κάνουν περήφανους όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους. Για όσους ήταν εκεί, αγόρασαν το εισιτήριο τους στη τιμή των 3 ευρώ και με αυτό τον τρόπο προσέφεραν στους ανθρώπους να αγοράσουν ένα καινούργιο αμαξίδιο που δόθηκε στον αθλητικό σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας. Μετά το σημερινό εννοείτε πως ελπίζουμε για μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση του κοινού και αυτό το γεγονός να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος κοντά στους αθλητές αυτούς.

#ΑμεΑ #Παγκόσμιαημέρα #άτομαμεαναπηρία #Θεσσαλονίκη #Τρίποντοστηνευαισθησία #Μπάσκετμεαμαξίδιο

0 σχόλια