• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Καραγιάννης Χριστόφορος: Ο αρχηγός φαίνεται και εκτός γηπέδου


Ο Χριστόφορος Καραγιάννης είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού και υπηρετεί την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, στο πρωτάθλημα της superleague νέων με την K19 με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Είναι γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου του 1999 και γεννήθηκε στη Λαμία. Η καταγωγή του είναι από το νομό Ευρυτανίας και διαμένει στο χωριό Αχινός του νομού Φθιώτιδας. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στον Προμηθέα Στυλίδας. Έπειτα μεταπήδησε στις ακαδημίες της Λαμίας οι οποίες του χάρισαν σημαντικές εμπειρίες και τρόπαια. Κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, πρώτα με την ομάδα παίδων και στη συνέχεια με τους νέους της Λαμίας. Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Β΄ και Γ' κατηγορίας, ενώ σε τουρνουά που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ έλαβαν την 1η θέση. Με το πλούσιο ταλέντο του ο νεαρός αγωνίστηκε ταυτόχρονα ως αρχηγός και σε όλες τις ηλικιακές μικτές ομάδες της Φθιώτιδας. Πέρυσι επιλέχθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ να στελεχώσει την ομάδα Κ20 της Λαμίας και φέτος είναι ένας από τους τρεις γεννηθείς του 1999 που επιτρέπονται να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Κ19 με τη φανέλα της Λαμίας. Διαβάστε παρακάτω όσα είπε ο αρχηγός της Λαμίας.

Πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί σε μικρή ηλικία (όπως το εφηβικό τμήμα) να κατακτά το πρωτάθλημα; Τί σημαίνει αυτό για τη συνέχεια; Για τα παιδιά όσο βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους είναι σημαντικά τα τρόπαια. Εγώ, θεωρώ πως μέσα από την κατάκτηση των τίτλων έρχεται και η ικανοποίηση και η επιβράβευση όλων όσων έχεις προσπαθήσει. Τα πρωταθλήματα παίζουν σημαντικό γιατί μέσω αυτών χτίζεις σωστές βάσεις για να αντεπεξέλθει κάποιος στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ως αρχηγός ποιος ο ρόλος σου στην ομάδα νέων; Αυτό είναι κάτι που αγχώνει τον αθλητή με την έννοια ότι έχει περισσότερα καθήκοντα στο γήπεδο; Είμαι ένα χρόνο αρχηγός στην Λαμία και η αλήθεια είναι πως τα καθήκοντα είναι πολλά και μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Ουσιαστικά γίνεσαι εσύ ένας "προπονητής" και κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικά καθήκοντα είναι αυτά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Ο ρόλος του αρχηγού ωστόσο δεν με αγχώνει. Σίγουρα, χρειάζονται ηγετικές ικανότητες, κάτι που εξαρτάται από την προσωπικότητα αλλά και τον χαρακτήρα του κάθε παίκτη. Τί είδους συναισθήματα και εμπειρίες αποκόμισες από τις συνεχόμενες ανόδους και τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα για να φτάσουμε στο σήμερα; Για να το πετύχουμε αυτό δουλεύαμε πολύ σκληρά και τελικά τα καταφέραμε. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα γιατί νιώθεις μια υπερηφάνεια για τον εαυτό σου αλλά και την ομάδα σου συνολικά. Μέσα από αυτές τις ανόδους, καταφέραμε να δυναμώσουμε σωματικά και ψυχικά. Μας έκανε πιο δυνατούς. Μέσα από τους αγώνες προσπαθούσαμε να δούμε τα λάθη μας και να τα μετατρέψουμε σε εμπειρίες για εμάς, έτσι ώστε να μην ξανά συμβούν στο μέλλον. Με αυτό τον τρόπο διαχειριζόμασταν τους αγώνες.

Είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην πρώτη κατηγορία ή να ανέβεις σε αυτήν;

Είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις μέχρι την πρώτη κατηγορία αλλά από την άλλη και πολύ εύκολο να πέσεις ξανά. Το πιο δύσκολο κομμάτι θα έλεγα πως είναι να διατηρηθείς στην κορυφή, γιατί πρέπει να έχεις μια σταθερή απόδοση και ισορροπία, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για τους αθλητές να το πετύχουν. Η Λαμία είναι μόνο δύο χρόνια στην πρώτη Εθνική, τί έχουμε να περιμένουμε από τις ακαδημίες; Υπάρχουν παίχτες να μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα;

Γίνεται πολύ καλή δουλειά και προσπαθούμε και δουλεύουμε πολύ. Δεν υστερούμε πουθενά από τις ομάδες που είναι χρόνια στην κατηγορία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Η προοπτική της πρώτης ομάδας, είναι η στελέχωση της από νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα νέων.

Βγήκατε πρώτοι σε τουρνουά που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ. Αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε ένα τουρνουά; Υπάρχει ενδιαφέρον προς τα παιδιά από κάποιους σκάουτερ;

Σίγουρα αξίζει τον κόπο, γιατί εγώ πιστεύω πως είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Επίσης σε τουρνουά συγκεντρώνονται πολλές ομάδες από διάφορες περιοχές και αυτό είναι πολύ καλό διότι δίνει την ευκαιρία σε σκάουτερ να εντοπίσουν νεαρούς παίχτες και ταλέντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Ποιας ομάδας πρόταση δεν θα μπορούσες να αρνηθείς με τίποτα;

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να αρνηθώ σε καμία. Είναι όνειρο ζωής να παίξω σε μια ομάδα η οποία ανήκει στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές.

#Λαμία #ΠΑΕΛΑΜΙΑ #ΚαραγιάννηςΧριστόφορος #superleague #ΕΠΣΦθιώτιδας

0 σχόλια