• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Κράτησε την υπόσχεση...καλύτερη στον κόσμο η Χατζηλιάδου


Η Ελένη Χαζτηλιάδου πήγε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδρίτη για να πάρει την εκδίκηση της. Στον τελικό ήταν η Γιαπωνέζα αθλήτρια που είχε κερδίσει το 2016 την Ελένη. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα γλίτωνε κανείς από το πείσμα για την κατάκτηση, και την συγκέντρωση που είχε η Ελληνίδα καρατέκα. Ένα όνειρο ζωής για την αθλήτρια, έγινε πραγματικότητα και πλέον είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα +68 κιλά, καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό απέναντι στην Αγιούμι Ουεκούσα. Η Ιαπωνική πολεμική τέχνη του Καράτε μπορεί να κατάγεται από εκεί, αλλά το ελληνικό πάθος και η ψυχή αυτή δεν μπορεί να χάσει. Η Ελένη μόλις κέρδισε τον αγώνα έτρεξε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά του πατέρα της Μάξιμου Δημήτριου Χατζηλιάδη που είναι και προπονητής της. Μετά την θαύμαζε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όπως ανέφερε και η ίδια στο λογαριασμό της στο Instagram "όταν ήμουν παιδί υποσχέθηκα στον πατέρα μου πως μια μέρα θα είμαι η καλύτερη στον κόσμο, σήμερα το κατάφερα, το καταφέραμε Παγκόσμια πρωταθλήτρια 2018 ".

Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας, έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις στα 25 της πλέον χρόνια και την φετινή χρονιά έκανε πραγματικότητα ακόμα ένα όνειρο της, εκείνο της Ιατρικής και έτσι πλέον παράλληλα με τον αθλητισμό θα σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιατρική. Επόμενος της στόχος εννοείτε πως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκυο το 2020 και ευχόμαστε να το πετύχει. Η Ελένη Χατζηλιάδου τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία +68κ. κατά την διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων, που φιλοξενήθηκαν στην Ταραγόνα, καθώς ηττήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού από την νεαρή Γαλλίδα Νάνσι Γκαρσιά με (4-3). Επίσης η Ελληνίδα αθλήτρια φέτος είχε ακόμα μια επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στο Novi Sad της Σερβίας καθώς κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Ενώ σε ηλικία των 19 είχε φτάσει ξανά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πλέον με την μεγαλύτερη πείρα της βάζει τον πήχη πολύ ψηλά.

#ΕλένηΧατζηλιάδου #Καράτε #καρατέκα #karate #worldchampion #Παγκόσμιοπρωτάθλημα #χρυσόμετάλλιο #Ελληνίδα

0 σχόλια