• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο «άρχοντας των κρίκων»


Ο Λευτέρης Πετρούνιας όταν πιάνει τους κρίκους μετατρέπεται σε γίγαντας. Θα περάσουν οι δεκαετίες και όταν σκέφτεσαι υπερ-αθλητές θα σου έρχεται αυτός στο μυαλό. Έχει να χάσει 2,5 χρόνια αλλά σήμερα νίκησε και τον πόνο καθώς αγωνίστηκε με έντονο πόνο στον ώμο. Παρ' όλ' αυτά, κέρδισε και πανηγύρισε έντονα με την ελληνική σημαία αγκαλιά. Ο Έλληνας "Μίδας" στέφθηκε για 3η συνεχόμενη φορά Παγκόσμιος πρωταθλητής. Σήμερα έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του, έχοντας συγκεντρώσει 15.366 βαθμούς από το πρόγραμμα 90 δευτερολέπτων που εκτέλεσε άψογα. Ύψωσε την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος . Η ψυχή του τον πήγε στην κορυφή διότι ο "Μίδας των κρίκων" αγωνιζόταν με τραυματισμό στον αριστερό ώμο τον οποίο και θα χειρουργήσει. Δεν τα παράτησε όμως και έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους και πάλι. Η πορεία του τα τελευταία χρόνια που έγινε παγκοσμίως γνωστός είναι απίστευτη. Ο Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μονπελιέ το 2015 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Μετά από λίγους μήνες κατέκτησε το χρυσό στους κρίκους, στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού. Έπειτα κατακτά ξανά χρυσό μετάλλιο στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας. Η χρονιά κλείνει με ακόμα ένα χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, στη Γλασκόβη. Την 25 Μαρτίου ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα. Μετά ακολουθεί ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη. Ο Πετρούνιας συνέχισε την ξέφρενη πορεία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τον επόμενο χρόνο ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέλαβε την πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017. Η ιστορία συνεχίζεται με τον Πετρούνια να ανεβαίνει συνεχώς και να μην "πέφτει" από την κορυφή, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Κλούζ το 2017. Το 2018 ξεκίνησε ιδανικά με τον Πετρούνια να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Γλασκόβης.

Φτάνοντας στο σήμερα που ο Λευτέρης Πετρούνιας θεωρείται ένας από τους 3 καλύτερους αθλητές των κρίκων στον κόσμο, στα 115 χρόνια που υπάρχει το άθλημα. Ο Έλληνας "θρύλος" των κρίκων πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο για τη χώρα μας και φτάσαμε τα 11 σε Παγκόσμιο ενόργανης γυμναστικής για την Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τα πρότυπα μιας γενιάς που βρίσκεται σε σύγχυση και θα πρέπει να τους "εκμεταλλευτούμε" όσο δυνατόν περισσότερο ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, αλλά πιο πολύ τις ψυχικές τους αξίες σε νέους αθλητές που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό γενικότερα.

Οι αθλητές που συμπλήρωσαν τους 3 που ανέβηκαν στο βάθρο με μετάλλιο στο στήθος, ήταν οι:

Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (Βραζιλία) 15.100 Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900

Ένα χρυσό είναι λίγο πολύ λίγο...δύο χρυσά είναι λίγα πολύ λίγα...τρία χρυσά όμως είναι το σωστό και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια Λευτέρη Πετρούνια όλοι οι Έλληνες είναι περήφανοι.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#ΛευτέρηςΠετρούνιας #κρίκοι #Ελλάδα #χρυσόμετάλλιο #Παγκόσμιοπρωτάθλημα #Μίδαςτωνκρίκων #Ντόχα #Ολυμπιονίκης

0 σχόλια