• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ο μισογυνισμός καλά κρατεί, διώχνουν τις γυναίκες...


Στο πρώτο derby της serie a για την σεζόν ανάμεσα στην Λάτσιο και τη Νάπολι είχαμε απρόοπτα, γεγονός που δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Όταν πήραν θέση στις εξέδρες του Ολίμπικο οι φανατικοί οπαδοί της Λάτσιο οι λεγόμενοι " Irriducibili" , πέταξαν στις καρέκλες και σκόρπια στο πάτωμα εκτυπωμένα χαρτιά στα οποία έδιναν οδηγίες κατά κάποιο τρόπο για την σεζόν που έρχεται. Το μόνο τους πρόβλημα ήταν οι γυναίκες που βρίσκονται στην φανατική θύρα (Curva Nord). Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: «Όποιος επιλέγει το γήπεδο σαν εναλλακτική μιας ρομαντικής βόλτας μπορεί να πάει σε άλλες θύρες του Ολίμπικο» και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διώξουν τις γυναίκες από τη φανατική θύρα του γηπέδου ώστε εκεί να βρίσκονται μόνο άντρες. Ο μισογυνισμός καλά κρατεί στις τάξεις των οπαδών της Λάτσιο, και τόνισα προηγουμένως πως δεν εκπλήσσομαι για τα κατορθώματα των οπαδών της Ιταλικής ομάδας, αφού οι φανατικοί της Lazio είναι γνωστοί για την ακροδεξιά και φασιστική τους προτίμηση.

Πριν από λίγο καιρό στο φετινό Μουντιάλ είδαμε τους Ιρανούς να επιτρέπουν στις γυναίκες να βρεθούν στο γήπεδο. Μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό και αυτονόητο στο να συμβαίνει αλλά για το Ισλαμικό κράτος δεν είναι, αφού με την επανάσταση απαγόρευαν στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα και σε κάθε αθλητική εκδήλωση, αφού απαγορεύεται η συναναστροφή των δύο φύλων που δεν είναι παντρεμένοι. Ωστόσο φέτος αυτό σταμάτησε και οι γυναίκες μπήκαν στο γήπεδο όλο χαρά μετά από 37 χρόνια και παρακολούθησαν τον αγώνα εναντίον της Ισπανίας.

Το χαρτί της ανακοίνωσης υπεγράφη από τον φανατικό οπαδό της Lazio " Direttivo Diabolik Pluto ", τί επιπλέον έλεγε διαβάστε εδώ: "Η (Curva Nord) αντιπροσωπεύει ένα ιερό μέρος για εμάς. Ένας τόπος με έναν μη γραπτό κώδικα (κανόνων) που πρέπει να τηρείται. Δεν επιτρέπουμε στις πρώτες σειρές, εκεί που είναι οι τάφροι, ούτε γυναίκες, ούτε συζύγους, ούτε τις κοπέλες μας, συνεπώς τις προσκαλούμε στις πίσω σειρές. Όποιος επιλέγει το γήπεδο σαν εναλλακτική μιας ρομαντικής βόλτας στη Βίλλα Μποργκέζε μπορεί να πάει σε άλλες θύρες του Ολίμπικο»

  • Η Βίλλα Μποργκέζε είναι μια έπαυλη της αριστοκρατικής οικογένειας Μποργκέζε, ηγεμόνων της Ιταλίας. Κρατικοποιήθηκε το 1901. Είναι μια έκταση για περπάτημα και βόλτα δίπλα σε δέντρα,δίπλα από τη μικρή λιμνούλα και από αρχαία ευρήματα.

Δυστυχώς τέτοιες αντιλήψεις τις ακούμε λίγο πολύ όλοι στα γήπεδα που έχουμε πάει και δεν είναι μοναδικό φαινόμενο, αλλά είναι κάτι το οποίο το έκαναν πράξη και δεν έμειναν μόνο στο να κατακρίνουν τις γυναίκες και τα ζευγάρια που πηγαίνουν στο γήπεδο. Αυτός ο επιλεκτικός φασισμός είναι απίστευτος, γιατί τους λένε μεν δεν μπορείτε να έρχεστε στις 10 πρώτες σειρές που κάθονται οι φανατικοί αλλά πιο πίσω ή σε άλλη θύρα μπορείτε να πάτε.

* Για την ιστορία η Λάτσιο στην αναμέτρηση με τη Νάπολι προηγήθηκε με goal του Ιμόμπιλε αλλά οι Ναπολιτάνοι σκόραραν δύο φορές αρχικά με τον Μίλικ και μετά με τον Ινσίνιε (1-2).

#Λάτσιο #γυναίκεςστογήπεδο #φασίστες #lazio #απαγόρευσηγυναικώνστογήπεδο #ΙράνΜουντιάλ

0 σχόλια