• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Τα σάρωσαν όλα οι WARRIORS


Πιο εύκολο απ'ότι περίμενε κανείς ήταν το έργο των τελικών για τους Warriors και πλέον είναι πρωταθλητές NBA για το 2018. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, κατέκτησαν με 4-0 νίκες έναντι των Κλίβελαντ Καβαλίερς το φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα δεύτερο στη σειρά. Οι μαχητές Durant, Carry, Green και η υπόλοιπη ομάδα δεν λύγισε όσες προσπάθειες και αν έκανε από την απέναντι όχθη ο Lebron James για να "επιστρέψει" το πρωτάθλημα στους Cleveland Cavaliers. Ο "Βασιλιάς" παρόλο που πήρε στις πλάτες του ολόκληρη την ομάδα και την οδήγησε στη βρύση, δεν κατάφερε να πιει νερό αν και έβαζε στους τελικούς πάνω από 30 ή 40 πόντους. Φαίνεται πως δεν είναι αρκετή η προσπάθεια του Lebron αλλά θέλει μεγαλύτερη ομαδική θέληση, οπότε το τρόπαιο και φέτος πήγε στην Δύση και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Από την άλλη ο Stephen Curry στον τελευταίο αγώνα της σειράς έκανε τρομερό παιχνίδι, πετυχαίνοντας 37 πόντους. Να τονίσω μόνο ότι στον 3ο τελικό είχε πετύχει 10 μόνο πόντους αλλά μάλιστα κομβικούς. Βλέπουμε πως ακόμα και ένας παίχτης να μην βοηθήσει πετυχαίνοντας καλάθια, υπάρχει άλλος να δώσει τη βοήθεια, την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η ομάδα των Cavaliers.

Αναλυτικά οι τελικοί Golden State Warriors vs Cleveland Cavaliers:

(124 - 114) , (122-103) , (110-102) , ( 108-85) Έτσι έκλεισαν με το 4-0 νίκες, 3ος τίτλος στα τελευταία 4 χρόνια, ενώ ο mvp των τελικών αναδείχθηκε ο Kevin Durant ο οποίος στην σειρά των αγώνων είχε μέσο όρο ανα αγώνα 28.7 points, 10.7 rebounds και 7.5 στις assist. Από εκεί όπου δεν θα περάσει όμως είναι ο Λευκός Οίκος, αφού ο Stephen Curry και ο Lebron James είχανε συμφωνήσει πως όποιος και αν κέρδιζε το πρωτάθλημα δεν θα επισκεπτόταν τον Πλανητάρχη Donald Trump στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Όπως συνηθίζεται πλέον τον τελευταίο καιρό στην Αμερική οι καλλιτέχνες και οι αθλητές εναντιώνονται στον Trump και με την αναγνωρισιμότητα που έχουν σίγουρα επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Μετά τον 3ο τελικό των δυο ομάδων ο προπονητής Steve Kerr άφησε το δικό του στίγμα κατακρίνοντας τον πρόεδρο της Αμερικής. Σε εκδήλωση του Στρατού ο Donald Trump την στιγμή που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο "πιάστηκε"από την κάμερα να μην ξέρει όλα τα λόγια. Έτσι, o 52χρονος προπονητής των Warriors είπε πως: " αυτά τα στρατιωτικά τραγουδούν στο Λευκό Οίκο για να δείξουν πόσο πατριώτες είναι, παρόλο που δεν γνωρίζουν τα λόγια ". Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο ο προπονητής από τον Λίβανο εκφράζει την αντίθεση του στο θέμα της εκλογής του προέδρου των ΗΠΑ, αφού το 2016 δήλωσε απογοητευμένος λόγω της ασέβειας που έβγαζε από τις δηλώσεις του ο Trump και που μετέπειτα τον έφεραν στην θέση του πλανητάρχη.

Pictures are not mine , i don't have any rights on them.

#NBA #Basketball #ΓκολντενΣτέιτΟυόριορς #ΚλίβελαντΚαβαλίερς #ΛεμπρινΤζέιμς #ΚέβινΝτουραντ #ΝτόναλντΤραμπ #Αμερική #πρωτάθλημα

0 σχόλια