• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Πως διαμορφώθηκε το φετινό Mundial


Έρχονται οι μέρες που ακόμα και οι άνθρωποι που δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο, θα ρίξουν μια ματιά λόγω των χρωμάτων που κατακλύζουν τα γήπεδα με σημαίες και φιλάθλους που κουβαλάνε μαζί τους τα έθιμα τους και το μάτι μας επικεντρώνεται σε αυτά τα στοιχεία. Σίγουρα θα θέλαμε την Ελλάδα στο φετινό Mundial, με τη σημαία μας να κυματίζει στα γήπεδα της Ρωσίας,αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι το Καλοκαίρι είναι αφιερωμένο για εμάς που θα παρακολουθούμε όλη μέρα ποδόσφαιρο από τις 14 Ιουνίου (πρώτος αγώνας) , μέχρι τον τελικό της 15ης Ιουλίου.

Οι διαφορές που θα δούμε σε σχέση με το τελευταίο Μουντιάλ; Έψαξα, βρήκα και ιδού:

Mundial Βραζιλίας (2014) vs Mundial Ρωσίας (2018)

ΞΑΝΑ ΕΔΩ: Βραζιλία,Αγγλία, Ιράν, Ν.Κορέα,Ρωσία,Κροατία,Ιαπωνία,Αυστραλία, Νιγηρία, Βέλγιο Πορτογαλία Μεξικό,Κολομβία,Κόστα Ρίκα,Ουρουγουάη,Ελβετία,Γαλλία Ισπανία,Αργεντινή και Γερμανία. (20 Εθνικές)

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018: Αίγυπτος,Σερβία,Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Σουηδία, Περού,Δανία,Τυνησία,Παναμάς,Ισλανδία,Πολωνία και Σενεγάλη. (12 Εθνικές)

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 2014: Ελλάδα,Αλγερία,Ολλανδία,Χιλή,Ιταλία,Ακτή Ελεφαντοστού,

Βοσνία Ερζεγοβίνη,Καμερούν,Ονδούρα,Γκάνα,ΗΠΑ και Ισημερινός. (12 Εθνικές)

ΟΜΙΛΟΙ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Όμιλος Α: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ουρουγουάη

Όμιλος Β: Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν

Όμιλος C: Γαλλία, Αυστραλία, Περού, Δανία

Όμιλος D: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία

Όμιλος E: Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Κόστα Ρίκα

Όμιλος F: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Ν. Κορέα

Όμιλος G: Βέλγιο, Αγγλία, Παναμάς, Τυνησία

Όμιλος H: Πολωνία, Κολομβία, Ιαπωνία, Σενεγάλη

  • Στο φετινό Mundial βλέπουμε σταθερή την Αφρική σε ομάδες, ενώ μείωση από 4 στις 2 χώρες για την Αμερική. Έτσι Ευρώπη και Ασία μοιράστηκαν από μια ομάδα επιπλέον.

ΥΓ: Θα επανέλθω σε λίγες μέρες με νέο άρθρο, που θα προσπαθήσω να προβλέψω όσο γίνεται σε αυτό το υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο, τις ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση και όταν έρθει το τέλος των ομίλων στα τέλη Ιουνίου, θα δούμε αν είχα σωστές ενδείξεις.

#Mundial #Παγκόσμιοκύπελλο #Ρωσία #Εθνικέςομάδες #Μουντιάλ #πρόγραμμααγώνων

0 σχόλια