• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ


Επιστροφή στην Α' εθνική κατηγορία για ΟΦΗ και Άρη, με τους Κρητικούς να κατακτούν το πρωτάθλημα της Β εθνικής. Οι δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες της χώρας, επέστρεψαν εκεί όπου ανήκουν. Οι κρητικοί και οι Θεσσαλονικοίς παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο, γεμίζοντας τα γήπεδα τους και καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, έδωσαν μαθήματα ακόμα και σε ομάδες που βρίσκονται στην superleague. Έδειξαν πως η θέληση και το πάθος είναι μερικά από τα συστατικά που αν τα έχεις, μπορείς να πετύχεις. Οι ομάδες αυτές ήταν λουλούδια σε λασπωμένα γήπεδα, κακές υποδομές και συνθήκες σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι αμφισβητήσημο από το κοινό. Ένα πρωτάθλημα που το υποβαθμίζουν από πολλές πλευρές και το βλέπουν σαν ένα φθηνό προϊόν που αντι να το εκτμεταλλευτούν θετικά, αδιαφορούν πλήρως. Εδώ δεν μπορεί να μπει τάξη στην μεγάλη κατηγορία, θα μπει στο δεύτερο πρωτάθλημα; Πιστεύω πως πιο εύκολο να συμαζέψεις είναι το μικρότερο και όχι το μεγαλύτερο. Στο εξωτερικό οι δεύτερες και τρίτες κατηγορίες είναι πολύ ισχυρές σε αντίθεση με τη δική μας περίπτωση.

Πολλές φορές είδα στην τηλεόραση αγώνες της football league και όποιος έκατσε έστω για λίγο να δει, θα παρατήρησε πως οι δημοσιογράφοι και οι υπεύθυνοι για την κάληψη ενός αγώνα βλέπανε την αποστολή τους ως αγγαρεία. Είτε επειδή περιγράφανε τους αγώνες χωρίς πάθος, είτε επειδή δεν κάνανε καμία σύνδεση στους αγωνιστικούς χώρους ή ενημέρωση πριν από τις αναμετρήσεις ώστε να προσέξουν το προϊόν τους, το οποίο οι ίδιοι επέλεξαν να μεταδίδουν. Αρκετές φορές είδα τρομερά γκολ επιπέδου champions league και ο σχολιασμός δεν ήταν αυτός που θα περίμενε κάποιος. Τι έχει να ζηλέψει ο Άρης και ο ΌΦΗ δηλαδή; Ομάδες οι οποίες έπαιζαν σε κατώτερη κατηγορία είχανε και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και παίζανε πιο όμορφο ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό που είδαμε φέτος στη superlague, αν εξερέσουμε τον ΠΑΟΚ την ΑΕΚ ή τον Ατρόμητο που έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο σε μεγάλα δισαστήματα. Πάντως η Θεσσαλονίκη τώρα θα έχει και πάλι δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία και τα μεγάλα ματς επιστρέφουνε.

Ο Άρης εχει πέσει τρεις φορές στην ιστορία του αλλά εφόσον παραμείνει συγκεντρωμένος θα πετύχει το στόχο της παραμονής και φυσικά μια καλή θέση που μπορεί να κατακτήσει με καλές κινήσεις και φυσικά τον κόσμο του που θα είναι όπως πάντα στο πλευρό του. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του έχει ταλαιπωρηθεί επαννηλημένα από οικονομικά προβλήματα που δεν τον άφηναν να πρωταγωνιστεί όπως θα ήθελε. Τώρα, με σωστές κινήσεις και παίχτες που θα πουλήσει "ακριβά" σε άλλες ομάδες θα μπορέσει να χτίσει ομάδα αντάξια της ιστορίας του κρατώντας τον κορμό της φετινης ομάδας του και να κάνει δυνατή επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Ειδικά για τον πρωταθλητή ΟΦΗ αλλά και για τον δεύτερο στην κατάταξη Άρη, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τώρα μένει μέσα στο Καλοκαίρι να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με τις περιβώιτες αδειοδοτήσεις και αν θα ανέβει ο τρίτος στη βαθμολογία δηλαδή η Παναχαική ή αν σωθεί κάποιος από τη superleague.

ΥΓ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ!

#ΟΦΗ #ΑΡΗΣ #footballleague #superleague #Άνοδος #Κρήτη #Θεσσαλονίκη #super3 #snakesgate4

0 σχόλια