• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Κυπελλούχος ΠΑΟΚ Back to back


Ο ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ σαν σίφουνας διέλυσε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ και μέσα στη χρονιά που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έγραψε στην ιστορία του κάτι ακόμα που δεν είχε καταφέρει ξανά. Ο δικέφαλος του Βορρά, κέρδισε σε δυο συνεχόμενους τελικούς την ΑΕΚ και μετά την χθεσινή, έφερε δυο τίτλους σερί στη Θεσσαλονίκη. Στην πρόσφατη ιστορία,πήγε να το ξανακάνει αυτό, όταν πήρε τα κύπελλα το 2001 και 2003. Τώρα έγινε πραγματικότητα δύο σερί χρονιές κυπελλούχος. Παράλληλα έσπασε την κατάρα του ΟΑΚΑ που κρατούσε εδώ και 3 χαμένους τελικούς, αλλά τελικά φέτος στέφθηκε κυπελλούχος στην έδρα του αντιπάλου. Τα χαμόγελα για τους ασπρόμαυρους στέρησαν εκείνα των κιτρινόμαυρων αφού με αυτό τον τρόπο τους στερήθηκε ένα νταμπλ μετά από 40 χρόνια που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αξίωμα.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα και άφησε όλα τα "κόμπλεξ άγχους" πίσω του, και δεν άφησε στην ΑΕΚ την παραμικρή ελπίδα. Τα goal της αναμέτρησης πέτυχαν ο Βιειρίνια και Πέλκας. Όσο για τον διαιτητή και τους συνεργάτες του, αν και αυστηρός λάθη δεν έγιναν και αυτό διευκόλυνε το έργο του, μιας και δεν άλλαζε τις αποφάσεις του εκνευρίζοντας τους ποδοσφαιριστές. Οι δικέφαλοι στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα έπαιξαν με 10 παίχτες λόγω των αποβολών Μαουρίσιο και Βράνιες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα, αλλά στις καθυστερήσεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αποβλήθηκε και ο Βαρέλα κλείνοντας τυπικά με 9 παίχτες. Έχω την εντύπωση πως αν ήταν Ελληνας διαιτητής θα "έπεφταν να τον φάνε" , κάτι που δεν έγινε τώρα. Δίκαια λοιπόν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το 6ο κύπελλο στην ιστορία του και πανηγύρισε μπροστά σε 18 χιλιάδες φιλάθλους του που ταξίδεψαν πολλές ώρες για να έρθουν να τον δουνε να σηκώνει αυτό το τρόπαιο.

ΥΓ: Το νταμπλ της ΑΕΚ το 1978 έγινε πράξη σε αυτό το γήπεδο, όταν και επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0. Τώρα, 40 χρόνια μετά στερήθηκε το νταμπλ στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο όπως το 1978 και με το ίδιο σκορ 0-2 μόνο που αυτή τη φορά κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

#ΠΑΟΚ #ΑΕΚ #τελικόκυπέλλουΕλλάδος #ΟΑΚΑ #Κατάρα #Δικέφαλος

0 σχόλια