• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ειρήνη και επανάσταση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας


Φώτα με φώτα διαφέρουν. Πρώτη μπήκε η Ελλάδα μας στο Ολυμπιακό στάδιο Πιονγκτσανγκ. Η ελληνική πλευρά έδωσε φώτα για όλο τον πλανήτη και έχει αποθέματα για ακόμα 2018 χρόνια. Ο καθένας βάζει όποιο λιθαράκι μπορεί. Η Νότια Κορέα έδωσε στην έναρξη της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας το μήνυμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της ειρήνης. Τι μέλλει γενέσθαι δηλαδή.

Στην τελετή έδειξαν πύλες οι οποίες συμβόλιζαν το μέλλον και την επικοινωνία όπου όλοι θα συνδέονται μεταξύ τους. Οι Νοτιοκορεάτες αναπαρέστησαν την ρομποτική και το πως θα κυριαρχήσει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον. Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί κανένας με τη δική μας κληρονομιά όμως ό,τι έχει ο καθένας μας προβάλλει.

Υπό την μελωδία του "Imagine" του "John Lennon" σχηματίστηκαν χιλιάδες λευκά περιστέρια με το κεντρικό που σχηματίστηκε από ανθρώπους να φωτίζεται από χιλιάδες κεριά δίνοντας μήνυμα ειρήνης για όλο τον κόσμο. Αψηφώντας την κατάσταση που υπάρχει ανάμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα , για ακόμη μια φορά Ολυμπιακοί αγώνες κερδίζουν και μαζί τους η αγάπη. Η αδερφή του Κιμ Γιογκ Ουν έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας που επισκέπτεται την Νότια Κορέα μετά τον πόλεμο του 1950 ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η πόλη Πιόνγκτσανγκ έχει ανοίξεις τις αγκαλιές της και θα φιλοξενήσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Νότια Κορέα και τους δεύτερους συνολικά μετά από τους θερινούς στην πρωτεύουσα Σεούλ το 1988. Για 3η φορά διοργανώθηκαν Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες σε Ασιατική πόλη μετά από τις Ιαπωνικές Σαπόρο (1972) και Ναγκάνο (1998).

Μιλώντας με τους αριθμούς οι Ελλάδα με τους 4 αθλητές στην αποστολή της (Γιάννης Αντωνίου,Σοφία Ράλλη, Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου) σκοπεύει να ανέβει στο βάθρο. Οι Ολυμπιακοί πρωτού ξεκινήσουν έχουν ήδη σπάσει ρεκόρ. Οι συμμετοχές είναι 2.925 από 92 χώρες οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα 306 μετάλλια. Επίσης η Η.Π.Α. έστειλαν 242 αθλητές που αποτελεί ρεκόρ για Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Στον ουρανό γράφτηκε ένα ρεκόρ όταν 1.200 drone σχημάτισαν τους 5 κύκλους των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και έναν σκιέρ. Όμορφες εικόνες αλλά και σημαντικά στοιχεία θα δείτε και στο πλέγμα φωτογραφιών παρακάτω.

Το πρόγραμμα των αθλητών μας που μας κάνουν ήδη περήφανους με τη συμμετοχή τους:

Δευτέρα 12/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση γυναικών

Τρίτη 13/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, Ατομικό Σπριντ, ελεύθερη τεχνική

Τετάρτη 14/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Τεχνική Κατάβαση

Πέμπτη 15/2 Μαρία Ντάνου Δρόμοι Αντοχής, 10χλμ ελεύθερη τεχνική

Παρασκευή 16/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, 15χλμ ελεύθερη τεχνική

Κυριακή 18/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, γιγαντιαία τεχνική κατάβαση ανδρών

Πέμπτη 22/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, τεχνική κατάβαση ανδρών

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!

Πηγή φωτογραφικού υλικού: Reuters

#Ολυμπιακοίαγώνες #Κορέα #Ελλάδα #σκι #2018 #olympicgames #τελετήέναρξης

0 σχόλια