• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Ακούγονται οι φωνές τους στα συνθήματα


Χτυπάει την πόρτα σου η χαρά, ανοίγεις τις αγκαλιές σου και γίνεσαι ένα κουβάρι με "αδέρφια" σου στην κερκίδα. Η ομάδα κέρδισε και έχεις ξεχάσει για λίγες ώρες τα προβλήματα. Τρέχεις να πανηγυρίσεις αλλά επειδή ο χάρος δεν είναι μάγκας, παραμόνευε στη γωνία. Κάπως έτσι μετέτρεψε ένα (6-0) επί της ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε μαύρο απόγευμα αφού αιματοκύλισαν οι κερκίδες με στοιβαγμένα σώματα στη θύρα 7 των οπαδών του Ολυμπιακού. Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981 όταν ποδοπατήθηκαν και χάθηκαν έτσι άδικα 21 άνθρωποι ηλικίας από 14 έως 41 χρονών! Σήμερα, 37 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν ακόμα περιμένουν να καταδικαστεί (ΕΝΑΣ!) για τις ευθύνες που δεν άνοιξαν οι πόρτες εξόδου για να φύγει ο κόσμος.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στο γήπεδο του Ολυμπιακού προς τιμήν των θυμάτων. Εκεί τελέστηκε και το καθιερωμένο μνημόσυνο με την οικογένεια του Ολυμπιακού να δηλώνει παρόν βαθιά συγκινημένα πρόσωπα. Την Κυριακή 4 του μήνα στον αγώνα Ολυμπιακός-Κύμη (καλαθοσφαίριση) και Ολυμπιακός ΑΕΚ (ποδόσφαιρο) κατατέθηκαν στεφάνια και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 21 θύματα που ευχόμαστε να είναι και τα τελευταία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τον δικέφαλο δύο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο πρώτος αγώνας μια μέρα μετά το μνημόσυνο και ο δεύτερος μια μέρα πριν το τραγικό γεγονός που συνέβη στο ίδιο γήπεδο 37 χρόνια πριν.

Τότε οι Πειραιώτες όπως και σήμερα αντιμετώπιζαν την Ένωση. Δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους δεν το συνδύασαν με πρόκριση της ομάδας τους αφού έχασε με (2-1)

#821981 #θύρα7 #Ολυμπιακός #αδέρφιαζείτε #olympiakos #ΟΣΦΠ #θύματαθύρας7 #ημέραμνήμης

0 σχόλια