• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Το πρώτο Κύπελλο είναι το πιο γλυκό

Μια από τις πιο γλυκές κατακτήσεις είναι αυτή που καταφέρνεις για πρώτη φορά. Ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά τη νίκη του με τον Α.Ο. Θήρας με 3-0 σετ μέσα στην Αθήνα. Το γυναικείο βόλεϊ του ΠΑΟΚ όπως και όλος ο σύλλογος προσπαθούσε για χρόνια να καταφέρει κάτι από την μέρα της ίδρυσης του. Όταν έμπαιναν τα χρήματα στη μέση, εκεί υστερούσε. Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι ανεξάρτητος και θεωρείται η νέα ανερχόμενη δύναμη στο γυναικείο volley. Κατέκτησε στις δύο προηγούμενες κατηγορίες το πρωτάθλημα και στην πρώτη χρονιά του στην volleyleague κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο την ομάδα της Σαντορίνης που είναι από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Επίσης στη σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος πάνω από τον Ολυμπιακό, κάτι που δείχνει ακόμα περισσότερα.

Στον μεγάλο τελικό στο κλειστό της Ηλιούπολης, ο ΠΑΟΚ είχε σε τρομερή μέρα τις Μίλιτσα Κούμπουρα και Μόνικα Πότοκαρ. Ακόμα ένα "όπλο" του ΠΑΟΚ ήταν ο προπονητής του, ο έμπειρος Τάκης Φλώρος. Ο Έλληνας τεχνικός μπήκε στην ελίτ των προπονητών με κατακτήσεις στην Ελλάδα καθώς έφτασε τις 4 μετά τις προηγούμενες τρεις που είχε με τον Παναθηναϊκό. Στην λίστα αυτή βρίσκονται επίσης οι Κοβάτσεβιτς, Μπαχράμης και Νικολάκης. Αν ο Τάκης Φλώρος κατακτήσει το Κύπελλο του χρόνου, θα είναι μόνος πρώτος στην λίστα.

Σε ότι αφορά τους κυπελλούχους ανά τα χρόνια, πρώτος είναι ο Ολυμπιακός σε κατακτήσεις με 9 τρόπαια, δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 5, στην τρίτη θέση τα Βριλήσσια με 4 και από έναν πλέον έχουν ο ΠΑΟΚ ο Πανελλήνιος και ο ΖΑΟΝ.


Πως έφτασε ο ΠΑΟΚ ως εδώ:

Το 1985 ιδρύθηκε το τμήμα και μέχρι το 1992 συμμετείχε στα τοπικά και την Α2. Το 2001 επανιδρύθηκαν οι ακαδημίες και το 2010 ο ΠΑΟΚ αποκτάει ξανά γυναικείο τμήμα. Η σοβαρή δουλειά γίνεται με τον Αμοιρίδη στην διοίκηση που εκτός από χρήματα βρήκε κατάλληλους ανθρώπους και ξεκίνησε με πλάνο με στόχο την κορυφή. Έτσι, ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α2, αμέσως μετά το πρωτάθλημα στην Pre League κατηγορία, και στην πρώτη παρουσία του στην Α1 "Volleyleague" και τα μεγάλα σαλόνια, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Στην πορεία για τον τελικό απέκλεισε την Θέτιδα Βούλας, τον Άρη και την ΑΕΚ.

Για την ιστορία τα σετ: 20-25, 21-25, 23-25

Δείτε στιγμές από τον τελικό και την κατάκτηση του κυπέλλου εδώ: https://youtu.be/XDECeNfU8fk

#ΠΑΟΚ #ΓυναικείοΒόλει #Volley #ΚύπελλοΕλλάδος