• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης!

Πόσες φορές ψάχνεις τον άνθρωπο της ζωής σου, αυτόν δηλαδή με τον οποίο θα περάσεις όλη σου τη ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κάνεις τα πάντα και κινείς γη και ουρανό μόνο και μόνο για να ζήσεις στιγμές μαζί του. Αυτές οι στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά. Οι στιγμές, που κάνουν καθημερινά τη κοινή ζωή πιο όμορφη. Σήμερα 14 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα αγάπης, αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο που θα συγκινήσει τον κόσμο για την ιστορία των δύο ατόμων. Η αγάπη σαν λέξη είναι τόσο μεγάλη και χωράει όλα τα πράγματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπάει πολλά πράγματα, ακόμα και τα άυλα


Η İhsan Teyzemiz και ο Mümtaz Amcamız έχουν την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου της Φενέρμπαχτσε. Στην Κωνσταντινούπολη από μικρά παιδιά δεν μπορούσαν να υποστηρίζουν κάτι άλλο εκτός από την ομάδα της Φενέρ. Έχοντας φτιάξει οικογένεια και έχοντας γίνει παππούδες και μετά τα 70 τους, συνέχισαν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Όπως όλοι ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο Σουκρού Σαράτσογλου, το γήπεδο δηλαδή της Τουρκικής ομάδας, όσο ήταν νέοι. Κάθε φορά που έπαιζε η αγαπημένη τους ομάδα βρισκόντουσαν στις κερκίδες του γηπέδου. Όσο πέρασαν τα χρόνια βέβαια πήγαιναν στα επίσημα του γηπέδου να απολαύσουν ποδόσφαιρο, πάντα με το κασκόλ στο λαιμό, τις μπλούζες τους και πάντα αγκαλιά. Αυτή τους η αγάπη έγινε γνωστή σε όλη την Τουρκία και όχι μόνο. Το ηλικιωμένο ζευγάρι πήγαινε στο γήπεδο και έπαιρνε πίσω μόνο αγάπη από τον κόσμο. Μάλιστα τους φωνάζανε "θείος Μουτμάζ" και "θεία Ιχσάν". Το 2013 σε ηλικία 73 ετών ωστόσο ο σύζυγος Μουτμάζ Αμκαμίζ, έφυγε από την ζωή, και μόνο ο θάνατος του χώρισε από το γήπεδο. Από τότε η Ιχσάν πήγαινε μόνη στο γήπεδο αλλά εισέπραττε διπλή αγάπη από τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Στήριγμα της βέβαια είχε και την οικογένεια της αλλά και την οικογένεια της ομάδας, που την αγκάλιασε ακόμα περισσότερο.


Μετά το 2018 η Ιχσάν έπασχε από μια ασθένεια και απουσίαζε από το γήπεδο συχνά. Ωστόσο η ομάδα έκανε επισκέψεις στο σπίτι της στην Πόλη και της χάρισε τη νέα μπλούζα της σεζόν με το όνομα της χαραγμένο πάνω. Δυστυχώς η καρδιά της δεν άντεξε άλλο και πριν από ακριβώς 10 μέρες η Ιχσάν έφυγε από τη ζωή και πήγε να βρει τον αγαπημένο της στον παράδεισο. Το Σάββατο 12 του μηνός, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε πριν την αναμέτρηση με την Μαλάτιασπορ (0-3) τοποθέτησε δύο μεγάλες προσωπογραφίες των δύο φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε από φωτογραφία που είχαν τραβήξει. Οι μεγάλες πλάκες, τοποθετήθηκαν στις θέσεις που καθόντουσαν στο γήπεδο, ώστε να απολαύσουν από τη θέση τους τους αγώνες της Φενέρμπαχτσε.Με ανακοίνωση της η ομάδα της Φενέρμπαχτσε σχολίασε το γεγονός:

"Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια της θείας İhsan, η οποία ήταν χαραγμένη στις καρδιές μας με την άπειρη αγάπη της στην ομάδα. Η θεία μας sanhsan και ο θείος Mουτμάζ, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Σας ευχαριστούμε όλοι μας.


Ενώ η ανακοίνωση για τα χαρτόνια λέγανε:

Η θεία μας İhsan και ο θείος Μουτμάζ θα είναι μαζί μας αύριο καθώς κάνουν κάθε αγώνα. Τοποθετήσαμε τα χαρτόνια-μοντέλα του sanhsan Teyze και του θείου Mümtaz στις θέσεις τους στο γήπεδο. Τώρα συναντήθηκαν στην αιωνιότητα.


Δείτε την ανάρτηση της Τούρκικης ομάδας ΕΔΩ

Το βίντεο στο οποίο της δίνουν τη φανέλα με το όνομα της είναι ΕΔΩ

#IhsanTeyzemiz #MumtazAmcamiz #Fenerbahce #WorldsLoveDay #Φενέρμπαχτσε