• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Η ΑΕΚ κατά του πολέμου υπέρ του αδυνάτου...

Από τη μέρα που ταξίδεψε η ομάδα της ΑΕΚ μέχρι το βομβαρδισμένο Βελιγράδι για τον αγώνα με την Παρτιζάν μέχρι το χθεσινό αγώνα κόντρα στο Βόλο στη Ριζούπολη, η ΑΕΚ έμεινε ίδια. Από τη μέρα που δεν λογάριασε πολέμους και την πιθανότητα του να μη γυρίσουν ζωντανοί από τη Σερβία, μέχρι την περίοδο πολέμου στη Συρία, η ΑΕΚ είναι εκεί και δηλώνει παρών. Δηλώνει την υποστήριξη στον αδύνατο και φυσικά κατά του πολέμου. Η Original21 που είναι αντιφασιστική και αντιπολεμική δύναμη στέλνει πάντοτε τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Βγαίνουν μπροστά για να πάρουν θέση σε όσα προκαλούν θλίψη την ώρα που άλλοι σιωπούν.


Η αρχή έγινε στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων σήκωσαν ένα πανό στο γήπεδο που έγραφε: " ΝΑΤΟ σταμάτα τον πόλεμο, σταμάτα τους βομβαρδισμούς"

Όσο η ήταν χαμηλά δεν ξέχασε και δεν άφησε τα γεγονότα ασχολίαστα. Γι'αυτό στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου το 2014, η Original21 πήρε θέση με πανό που έλεγε: «Ζούμε όλοι στην Παλαιστίνη τέλος στη Γενοκτονία»

Ο λόγος ήταν επειδή είχαν γίνει στο διάστημα εκείνο θηριωδίες στη Λωρίδα της Γάζας και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό δεν έμειναν αμέτοχοι.


Πριν από λίγες μέρες το γυναικείο volley της ΑΕΚ στη pre league κατηγορία με αντίπαλο την ομάδα ΦΟ Βριλησσίων σήκωσε ένα πανό που είχαν δημιουργήσει από την Original το οποίο είχε να κάνει με τις επιθέσεις της Τουρκίας στη Συρία. Τα κορίτσια της ομάδας πριν την έναρξη σήκωσαν το πανό που έγραφε: " Τα όπλα δεν δίνουν τη λύση, προκαλούν μόνο θλίψη".

Η τελευταία για την ώρα τουλάχιστον θέση που πήρε η Original για τους βομβαρδισμούς στη Συρία από τους Τούρκους, ήταν χθες στο γήπεδο της Ριζούπολης με αντίπαλο τον Βόλο. Οι οπαδοί της Ένωσης, έστειλαν ηχηρό μήνυμα με δύο πανό που κρεμάστηκαν στις κερκίδες του γηπέδου. Τα φοβερά αντιπολεμικά μηνύματα της Original21 έγραφαν:

«Ξαναγεννήθηκε ο Κεμάλ, ξαναζωντάνεψε ο Χίτλερ και εσείς σιωπάτε πάνω από πτώματα παιδιών».

Ενώ το δεύτερο πανό αναφέρει: "Αλληλεγγύη στου μαχόμενους Κούρδους".

#ΑΕΚ #Original21 #ΑΕΚfans #Ultras #AEKAthens #football #stopwar

0 σχόλια