• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Διπλά χρυσή η Ελλάδα στους Μεσογειακούς

Αυτό θα πει υπερασπίζομαι την "έδρα" μου. Το ανδρικό και το γυναικείο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατέκτησε τα πάντα στην Πάτρα στους Μεσογειακούς Παράκτιους αγώνες beach handball. Οι γαλανόλευκη κυμάτισε ψηλά στον ουρανό και έδωσε το μήνυμα προς όλους ότι οι Βασιλιάδες της άμμου είναι οι Έλληνες.

Σήμερα λοιπόν 28 Αυγούστου είναι πολύ ξεχωριστή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Αρχικά η γυναικεία ομάδα handball κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ λίγη ώρα μετά την σκυτάλη πήραν οι άνδρες οι οποίοι κέρδισαν επίσης την Πορτογαλία και έφεραν το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Κροατία που επικράτησε της Αιγύπτου. Ενώ στις γυναίκες το χάλκινο πήρε η Ιταλία που επικράτησε της Τυνησίας.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη χώρα μας είναι το γεγονός πως Εθνική ανδρών που είναι το πρώτο, αν σκεφτεί κανείς πως απουσιάζαμε εδώ και 5 χρόνια από μεγάλη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά η Εθνική γυναικών που είναι φόβητρο για πολλούς ειδικά μετά την περσινή κατάκτηση στο Παγκόσμιο, και στους Μεσογειακούς , παρέμεινε αήττητη έχοντας το απόλυτο σε 6 match. Η Εθνική Ανδρών Beach Handball ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, επικρατώντας 2-1 (16-21, 18-16, 6-2) της Πορτογαλίας στον μεγάλο τελικό μπροστά σε 2.000 κόσμο. Ενώ οι γυναίκες με (23-18, 16-10) αναρριχήθηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Πάτρα, μπροστά σε 2,500 θεατές. Την απονομή στα «χρυσά» κορίτσια της Ελλάδας, έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος σχολίασε λέγοντας: «Τι μαγική νύχτα για το χάντμπολ, για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Παράκτιους!! Χρυσά μετάλλια σε γυναίκες και άνδρες, ιστορικές εθνικές επιτυχίες στην αμμουδιά της Πάτρας. Προάγγελος για αντίστοιχες χαρές και στη σάλα». Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως η Ελλάδα συνεχίζει τις αναμετρήσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Οκτώβριο.

Οι ομάδες που έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή:

Ομοσπονδιακός προπονητής: Γιάννης Λαζαρίδης. Γεωργίου, Ελευθεριάδης 11, Μπόσκος, Παπαβασίλης 6, Γουργούμης, Δημάκης 11, Καραγκιοζόπουλος 10, Κοτσαμαρίκογλου, Τσαναξίδης, Θεοδώρου 2.

Ομοσπονδιακή προπονήτρια: Μαρία Καραντώνη

Διακογιάννη 2, Δημητρίου 10, Καλοϊδή, Κερλίδη 10, Μακρή, Μάστακα 4, Μούρνου 5, Ποιμενίδου, Ράτσικα, Σκάρα 8.

Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#ΕθνικήΕλλάδος #ΕθνικήΟμάδα #Beachhandball #Πάτρα #ΜεσογειακοίΑγώνες

0 σχόλια