• Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Γιώργος Ανδριόπουλος: «Να βασιστούν οι ομάδες στους νέους»

Η σημερινή μας συνέντευξη θα μας πάει στο Περιστέρι Αττικής. Εκεί όπου τα τελευταία χρόνια γίνεται σκληρή δουλειά στις ακαδημίες για να βγούνε νεαροί παίκτες και να τροφοδοτήσουν την πρώτη ομάδα αλλά και το πρωτάθλημα γενικότερα. Η ομάδα αυτή δεν είναι άλλη από τον Ατρόμητο. Ο σημερινός καλεσμένος είναι ο νεαρός αθλητής από τις ακαδημίες του Ατρομήτου Γιώργος Ανδριόπουλος γεννημένος στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου του 2001. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα 6 του όταν πήγε στον Άγιο Ιερόθεο. Έπειτα πήγε στον Ατρόμητο όντας 13 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα κυνηγάει το όνειρο του. Ο 18χρονος αμυντικός έχει κατακτήσει το elite neon cup με τον Ατρόμητο με δικό του γκολ. Μας μίλησε για τις ακαδημίες στην Ελλάδα, τα όνειρα του και ποιους παίκτες θαυμάζει αλλά και αν μπορούν οι ομάδες να βασιστούν στα παιδιά από τις ακαδημίες.


Βρίσκεσαι σε μια ομάδα επιπέδου superleague που δίνει ευκαιρίες στους νέους.  Θα ήθελες να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα; Ποιους παίκτες θαυμάζεις; 

Στόχος μου είναι να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στο μέλλον και να αγωνιστώ με την ομάδα του Ατρομήτου. Ένας παίκτης εξάλλου, αυτό που θέλει είναι να πάει στην ανδρική ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής που θαυμάζω πολύ από την πρώτη ομάδα είναι ο Ρισβάνης διότι παίζουμε στην ίδια θέση. Δύο παίκτες εκτός Ατρομήτου που θαυμάζω πολύ είναι ο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ και ο Ποντένσε του Ολυμπιακού.


Παίρνεις τις εμπειρίες σου στο Ελληνικό πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες, το επίπεδο είναι καλό;

Το επίπεδο είναι υψηλό με πολύ καλούς και ταλαντούχους παίκτες, που στο μέλλον θα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Αλλά και γενικώς στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να είναι ανταγωνιστικά. Σε όλες τις ακαδημίες πιστεύω πως γίνεται αξιόλογη δουλειά και προσπάθεια, σε λίγες όμως από αυτές μπορούν οι ομάδες να παρέχουν τα πάντα στους ποδοσφαιριστές


Ποιά είναι τα όνειρα σου στο ποδόσφαιρο;

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ με την ομάδα του Ατρομήτου και να παίξω στο εξωτερικό. Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να αγωνιστώ στο Αγγλικό πρωτάθλημα που κατά τη γνώμη μου είναι το κορυφαίο και το πιο ανταγωνιστικό στον κόσμο. Τέλος, όνειρο μου είναι μια κλήση στην Εθνική ομάδα, όνειρο κάθε παιδιού που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και θέλει να πετύχει πράγματα.


Ομάδες στην Ελλάδα που δυσκολεύονται οικονομικά, χρησιμοποιούν παιδιά από τις ακαδημίες ως λύση ανάγκης. Αυτό δεν σου κόβει τα φτερά;

Όλες οι ομάδες δεν θα πρέπει να έχουν τα παιδιά ως λύση ανάγκης. Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και οι ομάδες θα πρέπει να τους δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι να είναι έτοιμοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία και την αρπάξουν. Πιστεύω ότι μια ομάδα μπορεί να βασιστεί στους νέους παίκτες, που προέρχονται από τις ακαδημίες. Με την προϋπόθεση πως θα έχει και ορισμένους έμπειρους βέβαια. Αυτό το απέδειξε ο Παναθηναϊκός την περασμένη χρονιά πως λειτουργεί..


Τι πρόγραμμα υπάρχει στην προετοιμασία από το πρωί μέχρι το βράδυ; και τί θυσίες κάνεις για να ακολουθήσεις ουσιαστικά αυτό που αγαπάς; 

Οι θυσίες που κάνω είναι μεγάλες, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν κάνει πρωταθλητισμό. Είναι όμως κάτι που το επέλεξα εγώ να κάνω. .Η προετοιμασία είναι ένα δύσκολο κομμάτι και χρειάζεται ξεκούραση, καλή ζωή και σωστή διατροφή.


Θα ήθελες να φύγεις κάποια στιγμή στο εξωτερικό να ακολουθήσεις το όνειρο σου;

Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό διότι καταλαβαίνω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει τόσο μέλλον στο ποδόσφαιρο όσο στο εξωτερικό.


Οι φωτογραφίες δεν μας ανήκουν, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε αυτές

#Ατρόμητος #ΓιώργοςΑνδριόπουλος #Περιστέρι #Superleague

0 σχόλια